Krimi

Fem personer fængslet for skud mod politiet

Kriminaltekniker ved en civil politibil, der blev ramt af skud fredag den 29. september 2017. I dag har politiet sigtet fire personer med tilknytning til banden LTF for skyderiet. Thomas Sjørup / Scanpix

Politiet har sigtet fem medlemmer af banden Loyal to Familia for at have skudt mod politiet. De er alle varetægtsfængslet - den ene in absentia.

Fem mænd er fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet frem til den 19. januar for at have skudt mod politiet i Mjølnerparken.

En civil politibil patruljerede om aftenen den 29. september i Mjølnerparken, da konflikten mellem banderne Loyal To Familia og Brothas stadig raserede.

To mænd på en knallert kørte foran politibilen, da føreren af knallerten pludselig standsede op og beskød civilpatruljen med fem skud. Flere af skuddene ramte bilen, men ingen af de to betjente blev ramt. De to mænd på knallerten forsvandt herefter fra området.

Det er ikke politiets formodning, at de to på knallerten vidste, at det var civilbetjente de skød på, men at de i stedet har troet, at betjentene i bilen var fra den rivaliserende bande Brothas, som har rødder i netop Mjølnerparken.

Fem personer er sigtet - én af dem in absentia

- De er sigtet for drabsforsøg over for to politifolk, der heldigvis ikke blev ramt, siger politiinspektør Torben Svarrer, der er leder af bandeenheden i Københavns Politi.

Torben Svarrer fortæller, at de anholdte alle er medlemmer af banden Loyal To Familia.

Politiets mistanke er, at to af de sigtede kørte på knallerten, og at de tre andre samlede dem op i en bil kort efter skyderiet.

To af de sigtede, der begge er 19 år, sad i forvejen varetægtsfængslet for andre sigtelser. De to andre er en 19-årig og en 21-årig, som begge blev anholdt torsdag. De to blev også anholdt i forbindelse med sagen i oktober, men blev løsladt igen efter tre dages varetægtsfængsling.  De fire nægter sig skyldige.

Den femte på 18 år blev også anholdt og løsladt i oktober. Han er stadig på fri fod, og er altså nu blevet sigtet og fængslet in absentia.