Kvinde overlevede vandscooter-ulykke - der var så meget blod i båden, at hun troede, at det var vand

Unge mænd i vild vandscooter-sejlads ville gøre indtryk på kvinder i en udlejningsbåd. To af kvinderne blev sejlet ihjel. Nu er sagen for retten.

Syv unge, amerikanske kvinder i en udlejningsbåd. Humøret var højt, himlen var blå, og de var på udvekslingsophold i Danmark. Der var kun en uge, til de skulle hjem.

Så kom otte vandscootere susende henover det blanke vand i Københavns inderhavn i det, flere vidner har beskrevet som meget høj fart.

Første gang, kvinderne i båden så dem, blev de nervøse over den høje fart. Få minutter efter mistede en af førerne kontrollen over sin vandscooter og ramte udlejningsbåden - to af de unge kvinder blev dræbt med svære læsioner i hovedet.

Lavede kunster i høj fart

- De så, at vandscooterne kom imod dem som en gruppe. De forreste sejlede kunsttricks, så vandscooterne hoppede op af vandet. De syntes, det var flot. De sejlede i en klynge og lavede tricks sammen, fortalte en af de overlevende kvinder til politiet om det, der gik forud for ulykken. Dagen efter rejste hun hjem til USA.

Anklageren læste onsdag hendes forklaring op i Københavns Byret, hvor de otte vandscooter-sejlere alle er tiltalt for vanvidssejlads.

Alle nægter, men den 25-årige mand, der sejlede ind i båden klokken 19.45 den 6. maj på det ellers stille vand ved Langebro, har tilstået uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Tilbød en sejltur

Først kom gruppen af vandscootere sejlende imod udlejningsbåden henne ved broen, hvor der ikke var meget plads. Kvinderne i båden bemærkede den høje fart og sejlede ind til siden for ikke at kollidere.

- En af mændene stoppede og hørte, om vi ville have en tur, forklarede den amerikanske kvinde til politiet.

De sagde nej tak, og en af pigerne sagde noget sjovt.

Så kom to af vandscooterne tilbage mod udlejningsbådens bagende. En sort sejlede forbi - en rød ramte glasfiberbåden, der fik en flænge i siden.

En video optaget af vidnet viser, at vandscooterne kom sejlende tæt forbi båden. Der var skum efter dem. En af scooterne nåede en meter op over vandet i det, vidnet beskriver som et bevidst trick.

En krop i bunden af båden

En af de andre overlevende har også afgivet forklaring. Hendes vidnesbyrd blev ligeledes læst op af anklageren:

- Vidnet husker ikke, at hun så dem komme tilbage. Hun husker, at det gav nogle jag. Da hun kom til bevidsthed, så hun en krop, der var dækket af blod, i bunden af båden. Der var så meget blod i båden, at hun troede, at det var vand, læser anklageren.

Der kom en mand over i båden. Han sagde, at han var samarit. Vidnet hørte, at han sagde, at der ikke var nogen puls.

En af kvinderne blev erklæret død af en læge på stedet. Den anden kom aldrig til bevidsthed og døde seks timer senere på Rigshospitalet.

De syv kvinder havde lejet udlejningsbåden i en time - fra klokken 19 til klokken 20. Ulykken skete, da de havde omtrent et kvarter tilbage.

Der er afsat seks dage til retssagen. Dommen forventes i begyndelsen af januar.