Krimi

Flere store sten kastet ned på motorvej: - Det kunne være endt rigtig galt

Politiet beder om oplysninger fra befolkningen for at kunne opklare, hvem der står bag de dødsensfarlige stenkast.

De sten, der onsdag nat blev kastet ned fra en motorvejsbro ved Odense, er så store, at én mand ikke kan løfte og kaste dem ned alene.

Derfor leder politiet efter i hvert fald to gerningsmand efter nattens stenkast på Fynske Motorvej, hvor to biler kørte ind i sten, der blev kastet ned fra broen. Ingen af bilerne blev heldigvis direkte ramt af stenene, da de blev kastet.

- Stenene er så store, at man ikke kan have dem under armen eller have dem med på cykel. Det er de simpelthen for tunge til, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen, der leder efterforskningen hos Fyns Politi.

Kan ende med døden

I andre sager om stenkast fra fynske motorvejsbroer har vidner set netop to personer på broerne. Og de store natursten, der blev brugt denne gang, vejer i hvert fald "et tocifret antal kilo".

- Nogle af stenene er så store, at hvis man kommer op og ride på dem med en bil, kan man miste styringen, siger Per Lydiksen Laursen. 

Ingen personer kom til skade, men der er sket store materielle skader på de to biler, der ramlede ind i de store natursten.

- Det kunne faktisk være endt rigtig galt, siger efterforskningslederen.

Brug for borgernes hjælp

Derfor beder Fyns Politi indtrængende om oplysninger fra befolkningen for at kunne opklare, hvem der står bag de dødsensfarlige stenkast.

- De broer, der bliver kastet fra, er meget lidt trafikerede, og der er ikke lys på broerne. Så der er ikke meget at gå efter ude på selve broerne, siger Per Lydiksen Laursen.

For fem dage siden sendte Fyns Politi et billede ud af en dåse snus fundet ved en motorvejsbro efter et stenkast i september

Dåsen er fuld af DNA-spor, men det var småt med henvendelser.

Derfor beder Per Lydiksen Laursen borgere om at komme ud af busken, hvis de har nogen som helst information om nattens stenkast.

- Vi beder borgerne om at komme med de oplysninger, de ligger inde med. Så skal vi nok vurdere, om vi kan bruge dem eller ej, siger han.

Samme gerningsmand?

Stenkastene fra i nat kædes allerede sammen med andre sager om dødsensfarlige stenkast henover den fynske motorvej.

- Alle de alvorlige stenkastsager er foregået i området ved Vissenbjerg og Skallebølle, siger efterforskningslederen.

Stenkastene i nat skete fra samme bro, som da en tysk kvinde blev dræbt i sommeren 2016, da en betonklods ramte familiens bil.

Og fremgangsmåden er meget den samme.

- Alle sten er kastet ned fra den modsatte side af, hvor bilerne kommer kørende fra, for så er man skjult, siger Per Lydiksen Laursen som eksempel.

Af hensyn til efterforskningen ønsker han ikke at blive for konkret, men teknikere er i fuld gang med at sikre spor og prøver at finde DNA-spor.

- Der er mange ting, der passer sammen, som vi arbejder videre på, siger efterforskningslederen.