Krimi

Bilist ramt af sten på motorvej: - Jeg kunne intet stille op

Nye stenkast fra motorvejsbro i Odense, og nu kæder politiet episoderne sammen.

To biler blev i nat ramt af sten ved den motorvejsbro i Odense, hvor en tysk kvinde sidste år mistede livet. Ingen personer kom til skade ved nattens stenkast, men begge biler er beskadiget.

Torben Radoor fra Nørre Aaby på Fyn var en af de to bilister, som ramte stenene, der blev kastet fra broen.

- Jeg havde lige overhalet to lastbiler lige inden broen, og trak ind i den inderste vejbane. Jeg så slet ikke broen, fordi det var mørkt og diset. Pludselig fangede mit blik en skikkelse, eller noget bevægelse i luften over mig. Og så så jeg en kæmpe sten, der lå godt 20 meter foran mig på vejbanen. Jeg kunne intet stille op og bragede ind i den med høj fart.

- Det gav et ordentligt brag i bilen, da jeg ramte den, og airbagsene blev udløst. Jeg var meget chokeret og rundt på gulvet. Jeg tænkte ikke så meget lige der, men skyndte mig bare at ringe 112. Som den ene betjent sagde til mig, så var det et spørgsmål om, om jeg lige havde trykket lidt mere på speederen, så kunne det være endt rigtig galt. Det er en meget grim tanke at gå rundt med.

175 stenkast på to år

Politiet har ingen øjenvidner til stenkastene i nat, men kæder hændelsen sammen med de tidligere stenkast i området.

- Der er nogle af fremgangsmåderne, der passer sammen. Man smider altid stenene ned på motorvejen modsat der, hvor bilerne kommer fra. Så står man skjult i forhold til bilisterne. Så der flere ting, der passer sammen, som vi prøver at arbejde videre på, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi til TV 2, og opfordrer borgerne til at henvende sig, hvis de har oplysninger i sagen.

Nattens stenkast er nummer 175 af slagsen i løbet af de seneste to år. Det svarer til et stenkast hver fjerde dag - og i 107 af sagerne er et køretøj blevet ramt.

Helt galt gik det den 21. august sidste år, hvor et stenkast fra selvsamme bro på Fyn kostede en tysk kvinde livet og invaliderede hendes mand.

Lys sat op - og pillet ned igen

Da den 33-årige kvinde mistede livet, var det en betonklods der blev smidt ned. Den 9. september i år blev der fra samme bro smidt en 40 kilo tung natursten ned.

I nat drejede det sig også om natursten. Der lå fire sten på motorvejen, da bilerne forulykkede - men muligvis er der kun smidt to sten ud der er flækket ved faldet. Ifølge politiet vejer stenene omkring 40 kilo.

Efter dødsulykken i september 2016 blev der sat midlertidigt lys op, så bilisterne bedre kunne se hvad der foregik på broen, men lyset blev fjernet igen i februar.

Så skulle 30 mobile kameraer sættes op, lovede justitsminister Søren Pape Poulsen (K), men de er ikke blevet sat op endnu. Imens fortsætter ukendte gerningsmænd altså med at kaste kæmpe sten mod bilisterne.