Krimi

Sexvideo kan koste 15-årig 200.000 kroner

- Sagen har haft ødelæggende konsekvenser for den unge kvinde, siger advokaten.

Konsekvenserne for både den forurettede og de pårørende er voldsomme - og langt større end mange tænker over, når unge piger mod deres vilje får spredt videoer eller fotos med seksuelt indhold.

Det er baggrunden for, at en ung mand, som er 15 år, i det nye år kan se frem til at skulle møde op ved en civil straffesag ved Retten i Helsingør, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Her vil den unge mand blive mødt af et erstatningskrav på 200.000 kroner for til en privat fest i Kvistgård udenfor Espergærde i januar i år at have optaget en mobilvideo af en dengang 15-årig pige have sex med en 14-årig dreng, og bagefter have spredt videoen til sine godt og vel 65 følgere på det sociale medie Snapchat. Videoen lå på Snapchat et par timer, før teenagedrengen selv fjernede den.

- Sagen har haft ødelæggende konsekvenser for den unge kvinde. Hun bliver aldrig den samme igen. Samtidig har det også været nødvendigt at bruge store ressourcer på at rydde op på nettet, fortalte pigens bistandsadvokat Miriam Michaelsen ifølge Frederiksborg Amts Avis mandag i forbindelse med en sag ved Retten i Helsingør.

Ved denne retssag, der blev afgjort som en tilståelsessag, blev manden bag videoen, som blev optaget mod den 15-årige piges vilje, idømt en betinget fængselsstraf på 20 dage.

I forbindelse med samme retssag blev yderligere tre unge mænd i alderen 15 til 18 år fra Espergærde-området idømt syv dages betinget fængsel for at have været involveret i lignende sag en uge forinden til fest, hvor en anden 15-årig pige også blev filmet, mens hun havde sex.