Krimi

Dåse med snustobak kan fælde stenkaster ved motorvej

En sten på 40 kilo blev kastet ned fra bro over Den Fynske Motorvej. Politiet har fundet dna-spor på en dåse.

En dåse med snustobak er muligvis et vigtigt spor i sagen om et livsfarligt kast med en tung sten mod trafikken på Den Fynske Motorvej i september.

På broen ved Spedsbjerg er der fundet dna-spor fra mindst to personer, oplyser politiet fredag - dels på stenen og dels på dåsen.

Omtrent tre måneder inde i efterforskningen har politiet valgt at fortælle om dåsen med snustobak. Betjentene har ikke selv kunnet identificere ejeren af dåsen, og nu gør man et forsøg ved at udsende en pressemeddelelse.

En dåse 'Ink Strong Original' blev fundet på broen, og der er senere konstateret dna-spor på dåsen, oplyser politiet. 

Forsøg på at dræbe

Ved tretiden om morgenen 9. september blev der kastet en 40 kilo tung sten ned på motorvejen, og sagen efterforskes som et forsøg på at dræbe en eller flere bilister.

Også selv om det skulle vise sig, at dåsen ikke tilhører gerningsmanden, er det vigtigt for efterforskerne at få fat i den person, der smed dåsen fra sig eller tabte den på broen.

- Dåsen kan være efterladt af gerningsmanden, men kan selvfølgelig også være efterladt eller tabt af nogen, der tilfældigvis kom forbi stedet, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen.

- Under alle omstændigheder vil vi gerne høre, hvis nogen kender til dåsen, siger han i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at politiet er ret sikker på, at dåsen blev lagt på stedet tæt på gerningstidspunktet.

- Hvis nogen har nogen i deres omgangskreds, som bruger den type snustobak, vil vi gerne høre om det, siger Per Lydiksen Laursen.

DNA på to personer

Stenen er af granit og vejer præcist 39,8 kilo, men ramte heldigvis ingen personer. Føreren af en personbil, der kørte mod øst, nåede at reagere. Den landede mellem 20 og 50 meter fra bilen, oplyste politiet i september.

Den dna-profil, der er fundet på granitstenen, er afsat af en anden person end den, der havde snustobakken i hånden, oplyser Per Lydiksen Laursen. Politiet har altså dna-spor fra mindst to personer på broen.

Sagen giver mindelser en ulykke 21. august 2016. Dengang mistede en tysk kvinde på 33 år - Nelli Gosmann livet, mens hendes mand Andreas blev alvorligt kvæstet. 

Han lå i koma i flere uger og er i dag blind og plejekrævende døgnet rundt.

Parret kom kørende med deres femårige dreng, da der blev smidt en tung betonsten ned på motorvejen. Politiet har ikke været i stand til at finde den eller de personer, der stod bag.

Der er cirka to kilometer mellem de to gerningssteder.