Krimi

Politiet forlænger lukning af LTF-tilholdssted efter fund af våben og eksplosiver

Trods en våbenhvile, vurderer politiet, at der stadig er risiko for angreb i København.

Københavns Politi har fredag valgt at forlænge lukningen af Loyal to Familias (LTF) tilholdssted i Tingbjerg. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Årsagen til, at lukningen forlænges er, at politiet fortsat vurderer, at der er en aktuel konflikt i det københavnske bandemiljø, som LTF er en del af. Københavns Politi vurderer således, at der fortsat er en betydelig risiko for angreb mod tilholdsstedet.

- Vi er bekendt med, at der angiveligt er indgået en midlertidig aftale om ikke at angribe hinanden, men inden for de sidste 14 dage har vi i visitationszonen fundet både slag- og stikvåben. Vi har desuden i et enkelt tilfælde gjort fund af eksplosivstoffer, og dette fund efterforskes som en banderelateret sag. Det er bl.a. derfor vores vurdering, at konflikten ikke er bilagt, og at der fortsat er betydelig risiko for angreb mod Ruten 14.

- Af hensyn til borgernes tryghed og sikkerhed, opretholder vi derfor lukningen af bandetilholdsstedet, siger politiinspektør Torben Svarrer.

Nær forretninger og et bibliotek

Politiet henviser desuden til den seneste konfliktvurdering fra Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter fra 7. december. 

Forbuddet trådte første gang i kraft den 27. oktober med virkning i 14 dage. Siden er det blevet forlænget flere gange. Det er sket af hensyn til naboernes tryghed og sikkerhed, fordi lokalerne ligger i en bygning, der også huser flere forretninger, samt et bibliotek og en ungdomsklub. 

Lukningen er forlænget til 22. december klokken 14.

Forlænger lukning af rockerborge

Også landets andre politikredse har haft travlt med at stramme grebet om bandemiljøet.

Fredag har Østjyllands Politi ligeledes forlænget lukningen af tre rockerklubhuse i syv dage. Det drejer sig om Bandidos' klubhuse i Aalborg, Randers og Horsens. Samtidig oplyser Østjyllands Politi, at Saturdarah er flyttet ud af et klubhus i Viborg.

Rigspolitiet vurderer fortsat, at der er risiko for, at klubhusene kan blive mål for angreb, og derfor har politikredsene besluttet at forlænge lukningen i foreløbigt syv dage, lyder det om beslutningen om at forlænge lukningen, der påbegyndte 10. november.

Klubhuse står tomme

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi var torsdag med, da et rockerklubhus skulle tømmes i Maribo, hvor Satudarah hidtil havde holdt til. Samtidig melder Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, at et rockerklubhus i Stenlille, som har været hjemsted for personer med relation til gruppen Gremium, nu også er helt tomt.

Desuden har efterforskningen ledt til fængsling af i alt 17 personer med relation til bandemiljøet.

Også i Skalborg fastholder Nordjyllands Politi i dag lukningen af Bandidos' klubhus med syv dage til den 15. december klokken 13. Klubhuset har været lukket siden 10. november.

Derimod ophører opholdsforbuddet i Satudarahs klubhus i Viborg fredag klokken 13. Årsagen er dog, at Satudarah er fraflyttet ejendommen, oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.