Krimi

Kvinde anklaget for at bestille lejemord på mand - nu er de kærester

En kvinde fra Hellerup var i dag torsdag i retten anklaget for at bestille et lejemord på en mand. Ifølge kvinden er manden dog hendes kæreste.

Torsdag morgen begyndte en usædvanlig retssag ved Retten i Lyngby, da en 58-årig italiensk kvinde klokken 9.15 trådte ind i retslokalet i følgeskab af to civilbetjente.

Hun var iklædt sort tøj fra top til tå og så umiddelbart rolig og fattet ud, da hun satte sig til rette ved siden af sin advokat, Mie Sønder Koch.

Kvinden er tiltalt for i marts at have bestilt og betalt et lejemord på en italiensk mand via det såkaldte mørke internet. I bestillingen skrev hun ifølge anklageren blandt andet:

- Det er vigtigt, at det dumme svin slås ihjel med det samme.

Mordet blev aldrig udført, men ifølge anklageskriftet var det ikke kvinden, der satte en stopper for det.

Offer vil ikke at udtale sig

Under senioranklager Kenn Jørgensens afhøring af den tiltalte kvinde kom det frem, at kvinden, der har to voksne børn fra et tidligere ægteskab, aldrig havde ønsket den italienske mand død.

- Han er min kæreste. Han er derhjemme her og nu, sagde kvinden, der er italiensk statsborger, men har boet og arbejdet i Danmark i 30 år.

Hun henviste til, at manden skulle befinde sig på hendes adresse i Hellerup netop nu, hvilket altså skulle indikere, at hun ikke havde noget ønske om at dræbe ham.

TV 2 har været i kontakt med den italienske mand, men han ønsker ikke at udtale sig i sagen.

- Fortjener at dø

Ifølge anklageren skulle kvinden have bestilt lejemordet på hjemmesiden Crime Bay by the Chechen Mob og overført Bitcoins svarende til cirka 29.000 kroner i marts.

Dansk Politi var blevet kontaktet af italiensk politi, der blev tippet af britiske kollegaer.

I bestillingen skulle hun blandt andet have beskrevet, at mordet skulle ske med lyddæmper, og at manden – der er politimand i den sicilianske by Catania - skulle dræbes i første forsøg.

I beskeden, der blev sendt til hjemmesiden i forbindelse med bestillingen af mordet, havde hun også vedhæftet et billede af manden, der skulle dræbes. Desuden stod der blandt andet:

- Den her skiderik har skadet så mange mennesker og fortjener at dø.

- I er det sidste håb for at få mit liv tilbage.

Men ifølge kvinden er det ikke hende selv, der har skrevet bestillingen på hjemmesiden og overført pengene. Hun afviser, at hun nogensinde har besøgt hjemmesiden.

Det fremgik i retten, at det ifølge kvinden og hendes advokat muligvis er en mand med albansk baggrund, som hun mødte for lidt over et år siden, der bestilte lejemordet.

At hun blev ført bag lyset.

Sagde ja til at få sin kæreste overvåget

Ifølge den tiltalte 58-årige har hun kendt den italienske politimand siden 2010. Hun kommer selv oprindeligt fra Sicilien og har derfor en lejlighed i Catania.

De to blev siden kærester, men havde et meget turbulent forhold, forklarede kvinden i retten.

- Vores forhold er meget specielt. Vi er begge syditalienere. Når vi skændes, er det helt herop til, og så falder det ned igen.

- Vi er gået fra hinanden flere gange. I 2013 var vi ikke sammen i seks måneder, fordi jeg gik fra ham. Han havde været mig utro, fortalte kvinden.

Igennem længere tid havde de to et langdistanceforhold, og i denne periode kom kvinden tæt på den albanske mand. Han boede ifølge kvinden ikke i Danmark, men kom tit på besøg i forbindelse med forretningsrejser, havde han forklaret hende.

- Han fortalte, at han lavede business. Han rejste mellem Albanien, Bulgarien, Italien, Sverige og Danmark.

Albaneren gjorde ifølge kvinden tilnærmelser til hende, men disse afviste hun. Alligevel blev hun fortrolig med ham, og hun begyndte at fortælle om sit forhold til den italienske mand.

Ifølge kvinden havde albaneren svært ved at forstå, hvordan hun kunne stole på sin kæreste i Italien, og han tilbød hende derfor at få nogle personer til at overvåge kæresten på Sicilien med baggrund i mistanke om utroskab.

Og han ville ovenikøbet gøre det uden betaling.

- Det, tænkte jeg, lød fantastisk, sagde kvinden i retten.

Tiltalt kvinde: - Det er ikke mig, der har skrevet det

Ifølge kvindens forklaring satte den albanske mand hende efterfølgende i forbindelse med en anden mand i København, fordi hun skulle købe nogle Bitcoins for albaneren.

Men anklageren mener, at hun købte disse Bitcoins, svarende til cirka 29.000 danske kroner, for at overføre dem til hjemmesiden, hvor man kan bestille lejemord.

Dette afviste kvinden i retten og forklarede, at hun intet kendte til denne hjemmeside på daværende tidspunkt og heller ikke kendte til overførslen af Bitcoins.

Det selvom anklageren kunne bevise, at der på kvindens telefon - fundet ved ransagningen af hendes hjem – var skrevet en Bitcoin-konto ned, der svarede til kontoen på overførslen.

- Det er ikke mig, der har skrevet det, sagde kvinden.

Yderligere kunne anklageren dokumentere, at der på kvindens computer er fundet billeder af den italienske mand, der svarede præcist til de billeder, der var blevet uploadet i forbindelse med bestillingen af lejemordet.

Begge dele forklarede kvinden med, at den albanske mand ofte var kommet i hendes hjem og havde haft adgang til både hendes mobiltelefon og computer.

Blandt de yderligere beviser fremlagt af senioranklager Kenn Jørgensen var en afreven seddel fundet på kvindens natbord ved en ransagning. På sedlen stod internetadressen på hjemmesiden Crime Bay by The Chechen Mob samt brugernavnet ”Mr. Right” og et password.

Loginoplysningerne matchede en profil på hjemmesiden, men ifølge kvinden kendte hun ikke noget til profilen.

Derudover fremførte anklageren en lang række andre beviser for, at kvinden skulle stå bag bestillingen og betalingen af lejemordet, men hun afviser at have noget med det at gøre.

Forsvarer og anklager ønsker ikke at udtale sig

Det store spørgsmål i sagen er nu, hvorvidt forklaringen om den albanske mand holder vand. Indtil videre har politiet ikke haft held til at finde frem til ham, og han kan derfor ikke vidne i sagen.

Senioranklager Kenn Jørgensen mener, at han og anklagemyndigheden har nok til at få den 58-årige kvinde dømt:

- Anklagemyndigheden agter at løfte bevisbyrden for, at der er bestilt et lejemord, at det er alvor - via gennemgang af blandt andet telefon og computer - og derudover, at det er tiltalte, der har gjort det, sagde han i retten.

Sagen kører over fire retsdage, og der forventes dom i næste uge. Der er tale om en nævningesag, hvilket indikerer, at anklagemyndigheden vil kræve fire års fængsel eller mere.

Sagen fortsætter fredag, hvor offeret - der ifølge kvinden er hendes nuværende kæreste - skal afgive forklaring.

Hverken forsvarer eller anklager ønsker at udtale sig til pressen, før sagen er afgjort.