Anklager får hemmeligt retsmøde mod LTF

Massiv politibeskyttelse i Retten på Frederiksberg

Efter en koordineret politiaktion tirsdag fremstilles 13 medlemmer eller tilhængere af bandegrupperingen Loyal To Familia, LTF, onsdag i grundlovsforhør.

Seks fremstilles i Retten på Frederiksberg i en sag, der ifølge TV 2's oplysninger direkte er relateret til den verserende bandekonflikt i København, mens fire fremstilles i Retten i Helsingør i en sag om afpresning. Desuden fremstilles tre mænd i Retten i Glostrup.

I Retten på Frederiksberg blev de seks unge mænd ført ind i retssalen under massiv politibeskyttelse, mens syv-otte venner hilste på dem fra tilhørerrækkerne.

Hemmelig sag

Men anklager Tomas Hugger kræver dobbeltlukkede døre i sagen, hvilket vil betyde, at sigtelsen mod de seks mænd ikke bliver læst op, mens presse og tilhørere er til stede.

- Jeg mener ikke, at sigtelsen bør komme ud af hensyn til sagens karakter. Der er adskillige gerningsmænd på fri fod, lød det fra anklager Tomas Hugger.

 Han argumenterede også for, at vennernes fremmøde i retssalen var en årsag til at bede om dobbeltlukkede døre.

Men det var ikke et argument, der faldt i god jord hos forsvarerne.

Tilhørere er ikke et argument

- Det kan ikke være sådan, at man kan pege rundt i lokalet og sige, at man vil have dobbeltlukkede døre, protesterede forsvarer Kristian Braad.

Ligesom der blev protesteret mod, at der kan være dobbeltlukkede døre i en sag, hvor der allerede er varetægtsfængslet flere personer bag den mildere sanktion lukkede døre.

På trods af forsvarernes og pressens protester har dommer Jacob Waage dog besluttet, at grundlovsforhøret skal afvikles bag dobbeltlukkede døre, så sigtelserne mod de seks mænd hemmeligholdes.

En af tilhørerne blev anholdt i retten, da han ikke efterkom politiets anvisninger, mens en anden blev trukket til side for at filme, da den første blev ført bort.