Krimi

17 anholdt i stor politiaktion mod Loyal to Familia

Politiet har foretaget ransagninger af 36 adresser landet over.

Politiet har tirsdag morgen og formiddag iværksat en stor koordineret aktion på Sjælland og i Jylland målrettet mod banden Loyal to Familia.

17 personer er blevet anholdt i indsatsen mod bandemiljøet, hvor flere politikredse og Særlig Efterforskning Øst og Særlig Efterforskning Vest har samarbejdet tæt.

Det oplyser politiinspektør Fleming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

- Det er primært i Hovedstadsområdet, Nordsjælland og i Aarhus, at de 17 anholdelser har fundet sted, siger politiinspektør Flemming Madsen.

- Vi er kommet langt i efterforskningen, og har i dag udført en koordineret indsats, oplyser politiinspektøren endvidere.

Flere personer fremstilles i grundlovsforhør

En del af de anholdte har på forskellig vis relation til flere af de skud- og voldssager, som der er foregået i forbindelse med bandekonflikten. De 17 personer vil blandt andet blive sigtet for alvorlig personfarlig kriminalitet, forskellig form for bedrageri og anden berigelseskriminalitet, oplyser politiet.

- 11 personer vil blive fremstillet i grundlovsforhør i morgen (onsdag red.), hvor de vil blive sigtet for alvorlig personfarlig kriminalitet og bedrageri, siger Flemming Madsen på pressemødet.

Dette tal er senere blevet opjusteret til 13 personer.

Københavns Politi oplyser til TV 2, at anklagemyndigheden vil begære såkaldt dobbeltukkede døre ved grundlovsforhørene. Det betyder, at heller ikke sigtelserne mod de anholdte bliver offentligt kendte.

Ransagning af 36 adresser

I forbindelse med anholdelserne er der blevet foretaget ransagning af 36 adresser i politikredse på Sjælland og i Jylland, og der kommer formentlig flere til.

To af ransagningerne fandt sted i Aarhus - henholdsvis i bydelene Vejlby og Hasle, hvor boligkomplekset Bispehaven ligger, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I Vejlby fandt politiet en mindre mængde hash hos en 22-årig mand, og i Bispehaven blev en 23-årig mand sigtet for besiddelse af hash, flere ampuller med doping og for at have en ulovlig kniv liggende.

Mange aktioner i Nordsjælland

Alene i Nordsjælland har politiet foretaget ransagninger på 18 lokaliteter i Helsingør og Kokkedal.

På de 18 adresser er der blandt andet fundet skarpladt ammunition, ulovlige slagvåben samt diverse dokumenter og andre interessante effekter.

I forbindelse med aktionen er tre personer med relation til bandemiljøet desuden blevet anholdt af Nordsjællands Politi.

De bliver alle fremstillet i grundlovsforhør i morgen.

Intensiv efterforskning

Politikredsene vil i øvrigt rette henvendelse til en række bandemedlemmer, som har gæld til det offentlige, med henblik på inddrivelse af denne.

Politiet foretager en intensiv efterforskning mod banderne i Danmark, og det er dette arbejde, der har ført til politiets aktion i dag.

- Vi hverken kan eller vil acceptere bandernes voldshandlinger og den holdning, som de involverede grupperinger åbenbart har om, at man uden hensyn til andre og omkringboende kan skyde, forøve forskellig form for vold og på anden måde skabe stor utryghed i nærområderne, siger politiinspektør Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst i en pressemeddelelse.

Yderligere aktioner mod bandemiljøet

Han understreger, at både efterforskning og den øvrige politiindsats fortsætter, selv om der ikke er voldelige sammenstød i bandekonflikten i disse uger.

- Dermed kan der også forventes yderligere aktioner mod bandemiljøet i den kommende tid, siger Flemming Madsen.

Det er ifølge politiet en massiv efterforskning og indsats mod banderne i Danmark, som har ført til aktionen.

Ved du noget? Send dine tip til 1234@tv2.dk.