Krimi

21-årig får halvandet år i fængsel for 'grooming'

På nettet udgav den dømte sig for at være både en dreng og en pige for at få unge til at sende billeder og videoer til ham.

Ved Retten i Glostrup blev en 21-årig mand tirsdag dømt for blufærdighedskrænkelse af 39 børn gennem digitalt børnelokkeri også kaldet grooming.

Han fik halvandet års ubetinget fængsel og skal betale mellem 5.000 og 15.000 kroner i erstatning til hver af de 39 børn. Det svarer til cirka 400.000 kroner i alt.

Derudover skal han også betale sagens omkostninger.

Fodboldtræner skal i fængsel for at lokke billeder ud af 39 børn.

Udgav sig for at være en pige og en dreng

Via det sociale medie Facebook fik den 21-årige lokket både drenge og piger til at sende ham billeder og film af sig selv.

Først udgav han sig for at være en dreng, der kontaktede piger og lokkede dem til at sende billeder og film. Herefter kunne næste led i forløbet og hans egentlige plan gå i gang.

Her oprettede han nye profiler, hvor han som pige kontaktede unge drenge, og med det tidligere erhvervede materiale lokkede drengene til at sende film og billeder.

Dermed fik han både tilsendt billeder af drenge og piger.

Kan komme ud efter et år

Udover en dom på halvandet år må den 21-årige ikke beskæftige sig med børn og unge hverken i sin fritid eller i et fremtidigt arbejde.

Steen Moesgaard, der var den 21-åriges forsvarer, fortalte efter domsafsigelsen, at han accepterede dommen.

-  Vi har taget til efterretning, at når man gør det, som min klient har gjort, så er det konsekvensen, sagde han til TV 2.

Flemming Kjærside fra Rigspolitiet forklarer, at 'grooming' er betegnelsen for en mere strategisk plan fra gerningsmandens side. Video: Karoline Lunddal Dam

Forebyggelseskampagne

Den dømte var tidligere fodboldtræner for nogle af de forurettede, og det var herigennem, han fik kontakt til dem. Det var også med til at skærpe straffen mod ham.

- Det er en god afgørelse, som statuerer, at vi ser hårdt på de her sager, fortalte anklager Britt Hansen til TV 2.

Hun var godt tilfreds med sagens afgørelse. Anklageren sagde yderligere, at der vil blive lanceret en forebyggelseskampagne, hvor dommen er startskuddet på kampagnen.

- Vi vil rigtig gerne ud til forældrene og de unge og fortælle, hvordan man kan undgå, at det her sker, forklarede hun.

Kampagnen har også til formål at gøre forældrene opmærksomme på, at det ikke er deres skyld, at ting som grooming sker.