Krimi

Tilstår drab i nødværge og partering og transport af lig i Ikeaposer

Først efterforskede politiet sag om en rocker, der blev meldt savnet af kæresten. Det viste sig at være en usædvanlig historie om drab og partering.

Liget af den 25-årige Satudarah-rocker Kevin Andersen blev fundet i et skovområde mellem Albertslund og Ballerup den 6. september 2016.

Delt i fire dele og skaffet af vejen i blå Ikea-poser og kufferter.

Fredag begynder retssagen mod en 34-årig mand, der er tiltalt for at stå bag drabet. En retssag, der behandles som nævningesag ved Retten i Glostrup - beskyttet af et større politiopbud, der foran retten registrerer alle de fremmødte Satudarah-støtter.

Ven tvunget til partering

Den 34-årige er anklaget for at have dræbt Kevin Andersen med adskillige knivstik på kroppen og i hovedet, ligesom han desuden er anklaget for at have tvunget en af den dræbtes venner til at partere liget i en lejlighed i Hedeparken i Ballerup.

En ven til Kevin Andersen blev ligeledes tildelt flere knivstik i nakken, et stiksår i venstre overarm, snitsår i begge mundvige og to snitsår hen over halsen - det ene 11 centimeter langt - inden han blev tvunget til at lægge ligdelene i dynebetræk, poser og kufferter, lyder anklagen mod den 34-årige.

Derefter blev den sårede ven sammen med ukendte medgerningsmænd tvunget til at skaffe sig af med det hele et par kilometer væk.

Tre nøglepersoner

- Der var tre personer i lejligheden. Der var tiltalte Darko P, det er også hans lejlighed, og så var der Kevin Andersen og Kevin Andersens ven. Det er de tre personer, vi kommer til at høre mest om i den her sag, forklarer en af de to anklagere, David Haar, i sin fremlæggelse af sagen.

Den 34-årige har i det store hele tilstået de faktiske forhold i sagen - både drab, usømmelig omgang med lig, trusler og ulovlig tvang - men han fastholder, at drabet skete i nødværge.

- Det er også i den lejlighed, at tiltaltes ven, K, i næsten en uge blev holdt fanget, lyder det fra anklageren.

Han blev holdt fanget fra mandag den 29. august om morgenen, hvor han og Kevin Andersen trådte ind i lejligheden, og frem til om lørdagen den 3. september, hvor han blev sluppet fri ved Farum Station.

Politiet var ikke første kontakt

Herefter kontaktede han ifølge TV 2s oplysninger først familien og derefter sine kammerater i Satudarah - inden han kontaktede en læge, der søndag henvendte sig til politiet.

Og da politiet fik lejlighed til at afhøre den sårede ven, ændrede sagen sig fra at være en sag om forsvundne personer til at være en potentiel drabssag.

- Politiet tager K med ud at køre, og han tager politiet med hen til det boligområde, hvor han udpeger en lejlighed, forklarer anklageren.

Det var en forkert lejlighed i første omgang - men snart efter fandt efterforskerne den rigtige lejlighed, hvor der var "en del" aftørret blod flere steder.

Cyklist fandt Ikeaposerne

Om mandagen den 5. september fandt en motionscyklist ligdelene, som blandt andet var pakket ind i Ikeaposer, og alarmerede politiet, og klokken to om natten til den 6. september meldte den tiltalte sig til politiet i København.

Den tiltalte, der er høj og muskuløs, sidder med ansigtet vendt mod nævningerne i sagen - han er sortklædt og blev eskorteret ind i retssalen af tungt bevæbnede specialbetjente fra politiets særlige reaktionsstyrke.

Med hænderne fikseret i et bælte, der blev låst op, da han havde fundet sin plads.

Knivstik efter knivstik

Under forelæggelsen af sagen viser anklageren billeder på en storskærm af de skader, som Kevin Andersen var blevet tildelt - ikke de egentlige obduktionsbilleder, men grafiske fremstillinger med farvede pile, der illustrerer de forskellige stik og snitsår.

Alene i hovedet er der 46 pile, der markerer antallet af skader.

- Nummer 29 er et knivstik, der er gået seks centimeter ind i nakken. Et andet, der er interessant, er nummer 20, der er gået seks centimeter ind i halsen, forklarer anklageren, inden han går videre til de skader, Kevin Andersen havde på sin krop.

Blandt skaderne er en række formodede afværgelæsioner på især den ene hånd - og tre røde streger henover maveregionen og over hvert knæ.

- Det er min opfattelse, at der ikke var selvforsvar. Det er min opfattelse, at der var tale om drab, siger anklageren.

Skete drab i nødværge?

Efter forelæggelsen tager forsvarer Jesper Storm Thygesen ordet. Han taler til dommere og nævninge:

- I skal ikke tage stilling til drabet, siger forsvareren.

For drabet blev begået af den tiltalte, det ligger fast. Dommere og nævninge skal tage stilling til, om det skete i nødværge.

- Det er forsvarets synspunkt, at Darko P op til gerningstidspunktet skyldte Kevin penge. Og det er forsvarets opfattelse, at de skader, som tiltalte havde i hånden, kom efter en knivkamp med Kevin, siger forsvareren.

Senere fredag er der afsat tid til, at den tiltalte kan afgive sin forklaring.

Der er afsat fem retsdage til sagen - plus en reservedag - og der forventes dom den 7. december.

Satudarah i medierne

Den internationale rockerklub Satudarah har trukket overskrifter i en lang række lande på grund af medlemmernes kriminelle aktiviteter og voldsparathed.

Senest har TV 2 beskrevet en aktuel og voldelig konflikt, hvor rockergruppen står overfor rivalerne i Bandidos. En konflikt, der ifølge politiet ikke er defineret geografisk, men kan blusse op i hele landet.

Drabet på Kevin Andersen har dog ikke noget med den aktuelle konflikt at gøre.