Station 2

Troede kunde bare skulle købe smøger - få sekunder efter viste han geværet

Fredag den 13. oktober blev en lidt uhyggeligere arbejdsdag, end Betina Christensen havde regnet med, da hun mødte ind på arbejde.

Det er fredag lige inden efterårsferien, og Betina Christensen er på arbejde i Daglig'Brugsen i Gærum ved Frederikshavn.

Formiddagen er som de fleste andre -  stille og rolig med lidt forskelligt arbejde i butikken.

- Jeg var i gang i mælkekøleren og hjalp oppe ved kassen ind i mellem, og så gik vi ellers og ventede på frostvarer. Jeg var sådan lidt over det hele og hjalp til, hvor det passede - ikke noget udover det sædvanlige, siger Betina Christensen til Station 2 Efterlyst.

En mand går rundt i butikken, og til at begynde med tænker Betina Christensen, at manden er en helt almindelig kunde. Men efter noget tid begynder hun at holde ekstra øje med ham, da hun synes, han opfører sig mærkeligt.

- Han render rundt lige omkring kassen og går frem og tilbage med hovedet nedad. Han har et stort tørklæde på, og det er godt trukket op, så han er svær at se. Og så bliver han ved med at gå frem og tilbage det samme sted. Umiddelbart troede jeg, at han ville stjæle et eller andet, fordi han virkede så usikker. Til sidst kommer han op til kassen, og så tænker jeg, at han nok bare skal have en pakke cigaretter, forklarer den kvindelige ekspedient.

Jagtgevær i hånden

Manden skulle ikke have cigaretter. I stedet viser han Betina Christensen et oversavet jagtgevær, som han holder i hånden. Han kaster en pose på båndet og beder derefter den kvindelige ekspedient om at udlevere pengene i kassen.

- Jeg siger nej. Men han insisterer. Jeg siger, at det vil jeg ikke. Og så bliver han stille. Så siger han, at han må gå et andet sted hen og få hjælp. Og så går han ud af Brugsen igen, fortæller Betina Christensen.

På overvågningsbillederne fra forretningen kan man se, hvordan gerningsmanden stille og roligt forlader butikken. Hvor han er gået hen herfra, ved politiet ikke.

Manden forlader altså butikken uden at gøre mere. Betina Christensen og hendes kollega slår alarm til politiet, som sætter gang i en eftersøgning af manden med geværet.

Alvorlig forbrydelse

Ifølge politiet virker røveren ikke forberedt.

- Han går rundt i lang tid inde i butikken. Han er ikke maskeret, og han har ikke handsker på. Og så er jagtgeværet knækket, det vil sige, at det ikke er parat til at skyde, fortæller efterforskningsleder ved Nordjyllands Politi Peter Skovbak til Station 2 Efterlyst.

Alligevel betragter politiet røveriforsøget som en grov sag.

- Det er jo meget alvorligt at komme ind i butikken med et våben som det her, og han viser det jo også til ekspedienten, da han beder om pengene. Vi kan se, at der er patroner i våbnet, så vi betragter det med stor alvor, fastslår Peter Skovbak.

Ud fra billederne håber politiet, at nogen kan genkende gerningsmanden. Betina Christensen håber også, han bliver fanget.

- Nu har jeg jo mærket, hvor voldsomt det er at blive udsat for sådan noget her, og det håber jeg ikke, andre skal udsættes for. Så jeg håber, han hurtigt bliver fundet, siger Betina Christensen.

Se mere om sagen i Station 2 Efterlyst torsdag klokken 21.35 på TV 2. Har du oplysninger i sagen, kan du kontakte Nordjyllands Politi på 1-1-4.