Tidligere dansk mesterbokser idømt forvaring

16x9
Lars Lund Jensen. Foto: Brian Rasmussen / Scanpix Danmark

En 55-årig mand er blevet idømt forvaring for at have slået og voldtaget en tidligere samlever.

En tidligere professionel bokser er torsdag blev idømt forvaring af Østre Landsret i en sag om vold og voldtægt. Det oplyser senioranklager Emil Folker fra Statsadvokaten i København.

Det er en stadfæstelse af Retten i Nykøbing Falsters dom, som blev afsagt i foråret.

Det var en tidligere samlever, som 55-årige Lars Lund Jensen blandt andet er dømt for at have voldtaget.

Overfald og voldtægt

Han og kvinden havde indledt et forhold. Men efter nogle måneder går det galt, og en aften overfalder han kvinden og slår og sparker hende. Ved to andre hændelser voldtager han hende.

Efter at forholdet sluttede, blev Lars Lund Jensen ved med at chikanere kvinden. Han begår blandt andet indbrud i hendes hus og sender trusler til hende.

Det er ikke første gang, at den tidligere bokser er blevet dømt. Han har flere domme bag sig blandt andet for voldtægt og vold mod tidligere samlevere og kærester.

Forvaring er en tidsubestemt straf, som erstatter en almindelig fængselsstraf. Sanktionen gives til dømte, som vurderes at være særligt farlige.

Tidligere europamester

Lars Lund Jensen blev europamester i junior-fjervægt i 1988. Han boksede efterfølgende mod den danske rival Racheed Lawal samme år. Her tabte han efter 12 omgange trods favortiværdigheden.

Lars Lund Jensen nåede i alt 13 professionelle kampe. Det blev til 10 sejre og tre nederlag.