Krimi

63-årig fængslet for drabet på sin hustru - nu efterlyses han internationalt

Arkivfoto. CLAUS FISKER / Scanpix Denmark

Der har ikke været livstegn fra den efterlyste, siden hustruens død, oplyser politiet.

Fredag opstod der mystik ved Retten i Kolding, hvor der blev afholdt et grundlovsforhør i sagen om en dræbt 61-årig kvinde fra Kolding. Det var uvist, om det var kvindens efterlyste mand, der var fundet og derfor blev fremstillet. Men først nu er der nyt fra politiet i sagen.

- I fredags fremstillede vi den afdødes mand in absentia ved Retten i Kolding, og her blev han varetægtsfængslet på mistanken om drab, siger politiinspektør hos Sydøstjyllands Politi Carit Andersen til TV 2.

Politiet har tidligere efterlyst kvindens 63-årige mand Bent Ovesen for drabet på sin hustru.

- Manden er nu efterlyst både nationalt og internationalt på baggrund af fængslingen, oplyser politiinspektøren.

Fundet død i sit hjem

Den 61-årige kvinde blev lørdag den 29. oktober fundet død i ægteparrets hjem på Christiansøvej i Kolding.

Dagen efter blev Bent Ovesen efterlyst i forbindelse med hustruens død.

Mandag den 30. oktober offentliggjorde politiet en ny pressemeddelelse, hvor 63-årige Bent Ovesen blev efterlyst for drabet på sin hustru.

Efterlyser bil

Politiet har tidligere efterlyst vidner i sagen og har også offentliggjort modelbilleder af den bil, som Bent Ovesen formodes at køre i.

Bilen er en gråbrun Ford Mondeo årgang 2015 med registreringsnummeret AU 24 836.

- Vi mangler stadigvæk hjælp til især at finde bilen. For vi har en formodning om, at når vi finder bilen, så finder vi også den eftersøgte, siger politiinspektøren.

Intet livstegn fra efterlyste

Carit Andersen fortæller, at der ikke har været livstegn fra den efterlyste, siden hustruen blev fundet død.

- I vores efterforskning er der flere spor at gå efter, og der er selvfølgelig også en bekymring for, at han kan have gjort skade på sig selv. Men vi er fortsat åbne over for alle muligheder.

Hold øje med dagligdagsbilledet

Sydøstjyllands Politi samarbejder med andre politikredse i sagen, men særligt Syd- og Sønderjyllands Politi har hjulpet med eftersøgningen.

- Vi har søgt meget intenst i Kolding-området og ved Vejers, som parret har en relation til, men som det ser ud nu, så kan hele landet være interessant.

Carit Andersen fortæller, at politiet endnu ikke har modtaget henvendelser, der har bragt efterforskningen afgørende videre, og derfor vil politiet fortsat meget gerne høre fra eventuelle vidner, og han derfor opfordrer folk til at holde øje i dagligdagsbilledet.

- Det kan være øde strækninger, tætbevoksede områder, store parkeringspladser eller en lagerhal. Steder, hvor bilen kan være skjult blandt andre biler.

Sydøstjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.