Krimi

Efter skyderier: Visitationszoner forlænges vest for København

Københavns Vestegns Politi forlænger visitationszonerne i dele af Herlev, Rødovre og Gladsaxe Kommuner.

Få minutter efter Københavns Politi bekræftede at endnu en person er blevet ramt af skud på Nørrebro i København, har Københavns Vestegns Politi nu besluttet at forlænge visitationszonerne flere steder på den københavnske vestegn.

- Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har i dag besluttet at forlænge visitationszonerne i dele af Herlev, Ballerup Rødovre og Gladsaxe Kommune fra i dag torsdag den 9. november kl. 23 til torsdag den 23. november kl. 23, skriver Københavns Vestens Politi i en pressemeddelelse.

Baggrunden er ifølge Københavns Vestegns Politi den aktuelle konflikt i bandemiljøet.

- Senest har politiet den 7. november 2017 beslaglagt skudsikre veste hos banderelaterede personer i Værebro og dagen efter beslaglagt en pistol i Hedeparken i Ballerup, skriver Københavns Vestegns Politi.

- Vi arbejder døgnet rundt for at gøre borgerne på Vestegnen trygge, og visitationszoner er et af vores vigtige værktøjer til at bekæmpe bandefolk og deres kriminalitet, siger politiinspektør Svend Foldager.

Københavns Vestegns Politi har siden sidst i september, hvor visitationszonerne blev indført, foretaget omkring 360 visitationer, ransaget cirka 80 køretøjer og oprettet 85 sager eller sigtelser vedr. overtrædelse af blandt andet våben- og narkolovgivningen.

Visitationszonerne betyder, at politiet uden en konkret mistanke om at et strafbart forhold, kan visitere folk og undersøge biler for våben.