Krimi

To medlemmer af LTF er fængslet for skyderi

Ingen støtter fra LTF var mødt op foran Københavns Byret, da to bandemedlemmer fredag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for skyderi.

To medlemmer af bandegrupperingen LTF, Loyal To Familia, er fredag varetægtsfængslet i 24 dage i en sag om drabsforsøg og våbenbesiddelse efter et lukket grundlovsforhør i Københavns Byret.

De to mænd på 21 og 22 år er sigtet for at stå bag et skyderi på Esromgade på Nørrebro den 20. august - ifølge Københavns Politi et opgør, der er del af den verserende bandekonflikt i hovedstaden.

Helt præcist er de to sigtet for at have affyret mindst otte skud mod tre personer i en sort bil af mærket Passat. Drabsforsøget lykkedes ikke, da ingen af de tre personer blev ramt, lyder det i sigtelsen.

Skærpende, at der er konflikt

Desuden er de to mænd sigtet for besiddelse af mindst én pistol – ligesom sigtelsen beskriver, at drabsforsøget er sket under særligt skærpende omstændigheder, da angrebet er sket som del af en verserende bandekonflikt.

Ingen af de to bandemedlemmer, der blev anholdt på forskellige adresser torsdag morgen, ønskede at udtale sig under grundlovsforhøret fredag - begge nægter sig skyldige.

I retten var de begge sortklædte og sad ved siden af hinanden, men blev omhyggeligt instrueret i, at de ikke under nogen omstændigheder måtte tale sammen.

Den ene er varetægtsfængslet på en begrundet mistanke om medvirken til drabsforsøg samt våbenbesiddelse - den anden er alene varetægtsfængslet for våbenbesiddelse.

Flugt på cykel

Skyderiet i Esromgade, som de to er sigtet for, er lidt anderledes end de andre skyderier, der har været i København henover sommeren.

I modsætning til en række tidligere skyderier viser overvågningsbilleder fra området, at gerningsmændene kom kørende på cykel.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, og de to er varetægtsfængslet frem til 27. november. Dommer Jens Stausbøll valgte at lukke dørene med henvisning til, at politiet leder efter en formodet tredje medgerningsmand på fri fod.

Tirsdag aften blev to bandemedlemmer såret af skud ved Mjølnerparken - mens en ung mand er i kritisk tilstand efter et skyderi i Tingbjerg natten til fredag.

På et pressebriefing fredag nævner politidirektør Anne Tønnes fra Københavns Politi grundlovsforhøret mod de to LTF-medlemmer som eksempel på den indsats, politiet har mod banderne.

Se pressebriefingen her:

Politidirektør Anne Tønnes holder pressebriefing ved politigården om LTF og bandegrupperingterne i Nordvest. Video: Livecenter