Station 2

Politiet frigiver overvågningsbilleder af mulig drabsmand i Herlev-sag

For første gang frigiver politiet overvågningsbilleder af den mand, som i snart et år har været efterlyst i forbindelse med drabet på Louise Borglit.

Manden kaldes for ’Kasketmanden’ af politiet, og de har efterlyst ham i et år.

Alligevel er han den eneste person fra den aften, hvor 32-årige Louise Borglit blev dræbt, det aldrig er lykkedes dem at identificere.

Nu frigiver politiet for første gang overvågningsbilleder fra Tornerosevej nær Elverparken i Herlev, hvor Louise Borglit den 4. november 2016 blev dræbt.

Louise Borglit, der var gravid i syvende måned, var ude at gå en tur med familiens golden retriever i Elverparken, da hun blev dræbt med flere knivstik.

Louise Borglit

Motivet er stadig et mysterium for både politiet og Louise Borglits familie og venner. Intet tyder på, at hun har været offer for et røveri eller seksuelt overgreb.

Håber på nye oplysninger

På overvågningsbillederne, som politiet nu har frigivet, ser man den mand, politiet har ledt efter i næsten et år, og som de formoder er den mulige gerningsmand.

- Vi vælger at gå ud med klippet nu, fordi vi håber, at nyt fokus på sagen kan få folk til at standse op og måske komme frem med oplysninger, de har ligget inde med. Vi ved godt, billederne ikke er specielt gode, men vi håber alligevel, det kan hjælpe os nærmere en opklaring, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.

Omtalen af gerningsmanden som 'kasketmanden' skyldes, at han den aften bar en sort kasket. Udover det var han iført mørke bukser, mørke sko og en mørk jakke med en hætte, som var trukket op over hovedet.

Overvågningen er filmet med infrarødt kamera på lang afstand. Derfor kan man ikke regne med farverne på billederne.

Overvågningsbilleder fra Elverparken

Stod ansigt til ansigt med kasketmanden

En kvinde mødte også den formodede gerningsmand. Hun kom gående med sin rollator på Tornerosevej ved siden af Elverparken. Kvinde hørte skrig fra parken, og kort efter kom en mand løbende ud fra parken. Det kvindelige vidne stod lige på den anden side af gaden – ansigt til ansigt med den mand, politiet formoder er gerningsmanden.

- Jeg er lige kommet over vejen, som går langs parken, da en mand kommer løbende ud mellem to sten. Han stopper op, og så står vi og stirrer på hinanden. Han slår armene ud med håndfladerne opad, som om han vil vise, han ikke har gjort noget, eller som om han tænker, hvad sker der. Men så tænker jeg lige pludselig, at der er noget galt, han har gjort et eller andet. Jeg begynder at løbe, og så vender jeg mig om igen, og så er han væk, fortæller kvinden med rollatoren til 'Station 2 Efterlyst'.

Et vidne forklarer til Station 2 Efterlyst at hun har set en mand på gerningsstedet. Video: Anne-Katrine Bondo

Det stemmer overens med overvågningsbillederne, og politiet håber nu, at offentliggørelsen kan bidrage til nye oplysninger i sagen.

- Ingen henvendelser er for små i den her sag. Vi vil gerne høre fra alle, som kan ligge inde med oplysninger i sagen, fortæller vicepolitiinspektør Peter Malmose.