Politiet præciserer udmelding om Peter Madsen efter kritik

Peter Madsens forsvarer mener, politiet har fejltolket Peter Madsens forklaring. Nu præciserer politiet.

Drabssigtede Peter Madsen har ikke sagt, at Kim Wall mistede livet som følge af en kulilteforgiftning i ubåden Nautilus.

Heller ikke, selvom Københavns Politi i en pressemeddelelse mandag skrev, at "han nu har forklaret, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk".

Ifølge hans forsvarer har politiet tolket en forklaring, Peter Madsen har afgivet i et lukket politiforhør, på en forkert måde.

- Min klient ved ikke, hvordan hun døde, siger forsvarsadvokat Betina Hald Engmark til TV 2 og påpeger, at der kan være mange forskellige gasser i udstødningsgas.

- Jeg var til stede under politiforhøret. Jeg har gennemlæst hele forklaringen. Og på intet tidspunkt har han sagt, at han ved, hvorfor hun døde, siger Betina Hald Engmark.

Ifølge forsvarsadvokaten har Peter Madsen alene forklaret, at han befandt sig oppe i ubådens tårn, mens Kim Wall var nede i bunden af fartøjet. At der var et undertryk, og at der var udstødningsgasser i luften.

Leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns Politi Jens Møller bekræfter overfor TV 2, at Peter Madsen ikke ordret har sagt, at Kim Wall er død af kulilteforgiftning, og at dødsårsagen endnu ikke er fastlagt.

- Det er helt i orden, at forsvareren ønsker at få det præciseret. Det, vi siger om hans forklaring, er essensen af en 36 sider lang afhøring – hvor han selv bringer muligheden for en kulilteforgiftning på banen. Men det er rigtigt, at han ikke siger ordene, at hun er død af en kulilteforgiftning, siger Jens Møller.

Nægter ny sigtelse

Peter Madsen er sigtet for at have dræbt Kim Wall på en ukendt måde på et ukendt sted i ubåden Nautilus, efter han sejlede ud med hende i Øresund om aftenen den 10. august.

Drabet nægter han, men efter at have ændret forklaring et par gange har han nu tilstået, at det var ham, der efter hendes død parterede Kim Wall og smed hende over bord.

En ny sigtelse om anden seksuel omgang end voldtægt nægter han også.

Retssagen mod Peter Madsen er planlagt til at begynde i Københavns Byret den 8. marts, og der er afsat otte retsdage til sagen.

Politiet: Peter Madsen har ændret forklaring om dødsårsag

På et pressemøde mandag lød det fra Jens Møller, at Peter Madsen ved en afhøring lørdag den 14. oktober forklarede, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden på et tidspunkt, hvor han selv var på ubådens dæk.

- Han har forklaret, at Kim Wall er død i ubåden som følge af en kulilteforgiftning, som opstår, mens han selv er gået på dækket, da de dykker ud fra det første prøvedyk, sagde Jens Møller.

Hør pressemødet med politiet mandag øverst i artiklen.

Artiklen er opdateret.