Ledende bandemedlemmer ramt ved skyderi

Et af de sĂĄrede bandemedlemmer har tidligere udtalt sig om bandekonflikten til TV 2.

Da ukendte gerningsmænd tirsdag aften affyrede flere skud mod tre mænd ved Mjølnerparken i København, var det blandt andet det ledende bandemedlem Plomo, der blev ramt.

Det erfarer TV 2.

Bandemedlemmet er ifølge TV 2s oplysninger et højtstĂĄende medlem af en bandegruppering i Mjølnerparken pĂĄ Nørrebro i København og har for fĂĄ mĂĄneder siden udtalt sig om den nuværende bandekonflikt til TV 2.

- Der er et problem, og det problem skal løses. Og det løser vi indbyrdes, sagde Plomo dengang.

30-ĂĄrig mand dræbt 

Udover det ledende bandemedlem blev en 30-ĂĄrig mand dræbt og en anden mand sĂĄret ved skyderiet. Ifølge TV 2s oplysninger tilhører de tre ramte alle gruppen af mest markante bandemedlemmer i Mjølnerparken.

Politiet bekræfter, at alle de ramte har banderelationer.

- Vi udtaler os aldrig om, hvilken bande der er tale om. Men de har relation til bandemiljøet, sagde vicepolitiinspektør hos Københavns Politi Danni Riese tirsdag til TV 2.

AutomatvĂĄben kan være brugt

Onsdag offentliggjorde Københavns Politi på et pressemøde nye oplysninger i sagen.

- Vi kender ikke våbnet. Men det tyder på, at det er automatvåben. Der er afgivet adskillige skud, fortalte vicepolitiinspektør Torben Svarrer.

Det er af mængden skud, der blev afgivet, samt de hylstre, som politiet har fundet pĂĄ gerningsstedet, der leder politiet i den retning.

Bil i brand fundet i Lyngby

Efter skyderiet flygtede ukendte gerningsmænd i en sølvgrå bil, som der var to til tre personer i, oplyser politiet.

Omkring tre timer senere bliver en bil sat i brand i Lyngby.

- Det kunne godt være gerningsbilen, lyder det fra Torben Svarrer.

Efterlyser vidner

Københavns Politi har allerede været i kontakt med adskillige vidner, men vil fortsat gerne høre fra flere, der har viden om den konkrete episode eller konflikten generelt.

Politiet kan kontaktes pĂĄ telefon 114.

Frank Jensen: LTF-leder stĂĄr bag skudepisode

Overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S) besøgte onsdag gerningsstedet ved Mjølnerparken. Han er overbevist om, at det er lederen af banden Loyal To Familia, Shuaib Khan, der stĂĄr bag tirsdagens skudepisode, og derfor mener han, at bandelederen bør udvises af Danmark.

- Han hører ikke hjemme i Danmark. Han er ikke dansk statsborger, siger Frank Jensen.

Shuaib Khan blev fredag løsladt, efter han den 12. august blev varetægtsfængslet. Han har efterfølgende afsonet en dom om trusler mod en politimand, men blev ikke udvist trods anklagemyndighedens krav om dette.