Storsvindleren Mads Andersen er anholdt

16x9
Mads Andersen. Foto: Københavns Politi

Mads Andersen er blandt andet kendt for at bedrage kvinder, han møder via netdating. Han blev efterlyst af Københavns Politi i august.

På en pub i Tyskland havde det tyske politi næppe nogen anelse om, at de ville finde en mand, der af dansk politi er sigtet for 166 forhold inden for svindel og bedrageri.

Men besøget på den tyske pub blev det sidste for svindleren Mads Andersen i denne omgang. Han blev anholdt den 26. oktober af det tyske politi i Hamborg. Det oplyser viceinspektør fra Københavns Politi Peter Reisz til Radio 24syv.

Mads’ mange navne

Den 47-årige Mads Andersen, der blandt andet er kendt for at bedrage kvinder, han møder via netdating, blev i august efterlyst af Københavns Politi. 

Mads Andersen er i en periode på 23 år blevet idømt mere end 13 års fængsel – blandt andet for dokumentfalsk og bedrageri. Og han har både heddet Mads Olesen, March Andersen og – senest – Mads Andersen. Men hans rigtige navn er faktisk Thomas Andersen.

Har snydt for 250.000 kroner

De seneste forbrydelser, Mads Andersen er mistænkt for, er blandt andet gået ud over en kvinde fra Fyn, som blev udsat for bedrageri og tyveri for 250.000 kroner.

En anden kvinde mødte Mads Andersen via dating-appen Tinder og inviterede ham med hjem.

Senere opdagede hun, at der var blevet oprettet flere bankkonti i hendes navn. Der var også købt flere mobiltelefoner og oprettet abonnementer i hendes navn. Det er en fremgangsmåde, Mads Andersen ofte bruger.

- Han bliver som regel venner med de her folk, som han snyder, og når han har fået deres fortrolighed, kan han på en eller anden måde franarre dem NemID eller andre personlige oplysninger, som han kan benytte til at oprette bankkonti, lease en bil eller lignende, siger Peter Reisz.

Kan blive udleveret efter 14 dage

Det viste sig også, at Mads Andersen i 2013 havde været omdrejningspunkt i 'Station 2's 'Stop Tyven'. Dengang blev han anholdt dagen efter udsendelsen, men kom senere på fri fod.

I september i år beskæftigede 'Station 2' sig igen med historien om Mads Andersen og hans bedrageri.

Svindelnumrene fortsatte, indtil Mads Andersen blev anholdt på den tyske pub, og det danske politi forventer nu at få ham hjem til retsforfølgelse:

- Han kan muligvis blive udleveret efter 14 dage. Han vil blive fremstillet for en dommer, og vi går ud fra, han bliver varetægtsfængslet, siger Peter Reisz.

Tidligere har Radio 24syv beskæftiget sig med historien om Mads Andersen i en meget lyttet podcast-serie – det program kan høres her.