Ubådssagen

Peter Madsen sigtet for 'anden kønslig omgang' med Kim Wall - politiet vil ikke spekulere i motiv

Peter Madsen har mandag erkendt, at han har parteret journalisten Kim Wall.

Ubådsejeren Peter Madsen har mandag eftermiddag endnu en gang skiftet sin forklaring om, hvordan den 30-årige journalist Kim Wall mistede livet i sommer.

- Siden sidste fristforlængelse har Peter Madsen ønsket at afgive en ny forklaring, og det har han gjort den 14. oktober, siger drabschef ved Københavns Politi Jens Møller ved en pressebriefing mandag eftermiddag.

I en pressemeddelelse oplyser Københavns Politi, at Peter Madsen nu forklarer, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden, mens han befandt sig på ubådens dæk.

- Det er en meget lang forklaring, vi har fået, og den kigger vi selvfølgelig på nu, lyder det fra Jens Møller.

Peter Madsen erkender samtidig at have parteret Kim Wall og derefter at have sejlet ned til Køge Bugt for at smide ligdelene i vandet.

- Forsvarets dykkere har de sidste 14 dage dykket intensivt i Køge Bugt. Der har været gennemført dyk i alt syv dage. Vi har desværre ikke gjort yderligere fund. Vi mangler derfor stadig armene, to mobiltelefoner og måske yderligere værktøj eller andet, der kunne være interessant i sagen, siger Jens Møller ved pressebriefingen.

Nægter sig skyldig i ny sigtelse

Politiet vurderer nu, om det stadig giver mening at dykke, eller om der skal søges efter de resterende dele på anden vis, for eksempel med sonar, eller om de svenske lighunde igen skal over og undersøge områderne omkring Køge Bugt.

Politiet har efter den nye afhøring valgt at sigte Peter Madsen for "anden kønslig omgang end samleje under særligt skærpende omstændigheder", men det nægter han sig skyldig i, ligesom Peter Madsen fortsat nægter sig skyldig i drab.

- Baggrunden for den nye sigtelse er, at Kim Wall var tilført 14 knivstik i og omkring kønsdelene, siger Jens Møller og understreger, at politiet endnu ikke er tættere på en dødsårsag.

Betegner I det som et seksuelt motiv efter den udvidede sigtelse?

- Jeg vil ikke spekulere i motivet. Vi efterforsker fortsat sagen bredt, og så må vi se, hvor det fører os hen.

Derudover accepterer Peter Madsen fristforlængelsen af varetægtsfængslingen frem til den 15. november.

Tiltale vil blive rejst inden nytår

Sagen er desuden blevet forhåndsberammet. Der er afsat otte retsdage fra den 8. marts frem til den 25. april 2018.

- Vi er så langt i sagen, at vi regner med at være færdige med efterforskningen til den tid, siger Jens Møller på pressemødet.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen supplerer i pressemeddelelsen:

- Sagen er på de store linjer ved at være klar.

- Derfor overgår den nu til en præsentationsfase, og jeg forventer, at der bliver taget stilling til tiltalespørgsmålet inden årsskiftet, siger han.

Se hele pressebriefingen med vicepolitiinspektør Jens Møller i videoen øverst i artiklen.

Få overblikket over ubådssagen på 99 sekunder. Video: Rikke Museth Janniche