Peter Madsen erkender partering af Kim Wall - og kommer med ny forklaring

Peter Madsen har fortalt politiet, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubåden. Han nægter sig fortsat skyldig i drab.

Drabssigtede Peter Madsen har ændret forklaring i den sĂĄkaldte ubĂĄdssag, hvor han nu erkender at have parteret den 30-ĂĄrige journalist Kim Wall.

Desuden er Peter Madsen nu også sigtet for "anden kønslig omgang end samleje under særlig skærpende omstændigheder".

Det oplyser Københavns Politi mandag.

Peter Madsen har ved en afhøring lørdag den 14. oktober forklaret, at Kim Wall døde som følge af en kulilteforgiftning i ubĂĄden pĂĄ et tidspunkt, hvor han selv var pĂĄ ubĂĄdens dæk.

- Han har forklaret, at Kim Wall er død i ubåden som følge af en kulilteforgiftning, som opstår, mens han selv er gået på dækket, da de dykker ud fra det første prøvedyk, siger drabschef ved Københavns Politi Jens Møller.

Nægter sig skyldig

Endvidere har Peter Madsen erkendt, at det var ham, der efterfølgende har gennemført parteringen af liget og siden har smidt alle ligdelene i Køge Bugt.

- Denne forklaring giver naturligvis anledning til, at politiet indhenter diverse supplerende erklæringer fra sĂĄvel retsmedicinerne som Forsvarets ubĂĄdseksperter, siger drabschefen.

Ved afhøringen blev ubådsejeren præsenteret for den nye sigtelse. Peter Madsen nægter anden kønslig omgang og nægter også fortsat drab.

Peter Madsen erkender partering af Kim Wall - og kommer med ny forklaring Video: Julie Bjørn Teglgård

Accepterer varetægtsfængsling

Tidligere mandag kom det frem, at drabssigtede Peter Madsen har accepteret at forblive varetægtsfængslet frem til den 15. november.

Det oplyste hans forsvarer Betina Hald Engmark til TV 2.

- Jeg kan oplyse, at jeg netop har meddelt anklageren, at min klient er indforstået med en forlængelse på det hidtidige grundlag frem til den 15. november uden fremstilling for retten.

- Min klient nægter fortsat drab og erkender usømmelig omgang med lig, skriver Betina Hald Engmark.

Dermed er et ellers planlagt retsmøde om fristforlængelse tirsdag aflyst.

Retssagen forhĂĄndsberammet

Ifølge politiets pressemeddelelse er sagen nu ogsĂĄ forhĂĄndsberammet som en potentiel nævningesag i Københavns Byret. Der er afsat otte retsdage til sagen i marts og april mĂĄned næste ĂĄr, hvor sagen forventes at være færdigefterforsket.

- Der vil naturligvis stadig være relevante oplysninger, der skal færdigefterforskes, men sagen er på de store linjer ved at være klar.

- Derfor overgår den nu til en præsentationsfase, og jeg forventer, at der bliver taget stilling til tiltalespørgsmålet inden årsskiftet, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen.

Leder efter arme og mobiltelefoner

Politiet har de seneste 14 dage gennemført flere dyk i Køge Bugt for at finde Kim Walls arme og både hendes og Peter Madsens mobiltelefoner.

Hvorvidt der skal dykkes yderligere, vurderer politiet fortsat.

FĂĄ overblikket over ubĂĄdssagen pĂĄ 99 sekunder. Video: Rikke Museth Janniche