Krimi

Tre danske drenge sigtet for at dræbe svane i Italien

- Det var meget voldsomt og skete for øjnene af en masse turister. Derfor vil vi statuere et eksempel, siger den lokale politichef.

Tre unge danskere risikerer fængsel eller bøde for dyremishandling i Italien.

De tre drenge på henholdsvis 16, 17 og 17 år var på rejse med deres efterskoleklasse ved Gardasøen, da de for to dage siden dræbte en svane med store sten.

Drengene er nu tilbage i Danmark, men kan forvente at høre fra den lokale ungdomsdomstol senere.

- Det var meget voldsomt, og det skete om eftermiddagen for øjnene af en masse turister, der gik tur ved Gardasøen. Derfor besluttede vi at statuere et eksempel og sende sagen til ungdomsdomstolen i Venedig, siger den lokale politichef Francesco Milardo til TV2.

Han har rang af major i det militære politikorps Carabinieri.

Overdænget med sten

Drabet skete i byen Peschiera del Garda ved Gardasøens sydspids, hvor den danske skoleklasse var indkvarteret. De tre drenge var ude at gå en tur langs søen, da de mødte en velvoksen svane, der pustede sig op og hvæsede ad drengene.

Ifølge vidner begyndte drengene at kaste sten efter svanen, og da den senere flygtede ud i nogle siv for at skjule sig, fortsatte drengene med at overdænge den med sten, indtil den døde.

Nogle af de mange vidner, der overværede mishandlingen, tilkaldte politiet, der efterfølgende har fået svanen obduceret på et dyrehospital i Verona, skriver den italienske avis La Stampa på sin hjemmeside.

'Fra en mindre dansk by'

Major Francesco Milardo siger til TV2, at han ikke ønsker at fortælle, hvor i Danmark skoleklassen kom fra, fordi italiensk lovgivning er meget restriktiv med hensyn til at identificere mindreårige sigtede. Ifølge majoren er der tale om en mindre dansk by, så hvis han oplyste bynavnet, ville det være let at finde frem til skoleklassen.

Han siger til gengæld, at den ansvarlige lærer har været meget samarbejdsvillig:

- Læreren hjalp med at udpege de tre ansvarlige. Han opførte sig meget civiliseret og hjælpsomt, siger Francesco Milardo.

'Ender nok med en bøde'

Ifølge La Stampa er straframmen for dyremishandling, hvor dyret dør, på mellem fire måneder og to års fængsel. Politichefen tror dog ikke, at sagen vil ende med så alvorlig en straf:

- Det er rigtigt, at strafferammen er som beskrevet. Italiensk lov er meget streng, når det gælder dyremishandling. Men jeg formoder, at en sag som denne kan afsluttes med en bøde, siger Francesco Milardo fra Carabinieri i Peschiera del Garda.