Krimi

Flere skarpladte våben fundet hos Loyal To Familia i Køge

Politiet har anholdt en "fremtrædende" person i Loyal To Familia i Køge. Flere våben er fundet.

Under en aktion mod banden Loyal To Familia, LTF, i Køge har politiet tirsdag fundet flere skarpladte skydevåben, oplyser politiet.

Blandt de anholdte er en 31-årig mand, som ifølge Midt- og Vestsjællands Politi har en "meget fremtrædende" rolle i bandens afdeling i Køge. Han forsøgte at spæne fra betjentene, men en politihund fik indhentet ham.

Våben og ammunition var blandt andet gravet ned i et grønt område på Nylandsvej i byen, oplyser politiet onsdag.

- Vi har kørt en målrettet aktion mod LTF, og vi er rigtigt godt tilfredse med udfaldet, siger Carsten Andersen, der er talsmand for politiet.

Onsdag formiddag ønsker han dog ikke at gå i detaljer med det præcise omfang af fundet - ud over, at der er tale om flere våben.

Både den 31-årige og en anden mand, der er 34 år, vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde onsdag, hvor en anklager vil bede om varetægtsfængsling.

LTF prøver at udvide aktiviteter

I alt blev seks personer anholdt, men de fire er altså blevet løsladt.

Loyal To Familia, der oprindeligt har rødder på indre Nørrebro i København, har siden foråret forsøgt at udvide aktiviteterne flere steder.

Det er angiveligt en medvirkende årsag til en række meget voldelige hændelser først i Aarhus-området og senere i København.

Banden har desuden grupper i Nordsjælland og i det sydlige Sverige.

Den formodede LTF-leder, Shuaib Khan, blev for nylig dømt for trusler mod politiet i en sag ved Københavns Byret. I forbindelse med retssagen samlede en stor gruppe uniformerede mænd sig ved byretten for at markere deres solidaritet.