Krimi

Politiet på bar bund - hvem ved, hvorfor 16-årig skulle dræbes?

Den 16-årige dreng blev dræbt ud for Ragnhildgade 48 på grænsen mellem Ydre Nørrebro og Ydre Østerbro klokken 21.05 mandag aften.

Københavns Politi vil gerne høre fra folk, der kan have set noget eller ved noget om drabet på en 16-årig dreng på Nørrebro.

- Vi er nu i gang med at klarlægge, hvad den 16-årige dreng lavede i går og hvem han var sammen med. Det er vi rigtig godt i gang med og får også god hjælp fra borgerne. Vi vil fortsat gerne appellere til at ringe ind til os, hvis man ligger inde med en viden om sagen. Vi er interesserede i alle de henvendelser, man overhovedet kan få, siger politikommissær Hans Erik Raben til TV 2.

Politiet forsøger blandt andet at klarlægge, om drengen havde nogle uoverensstemmelser med nogen i området.

- Derfor hører vi meget gerne fra nogen, der har kendt den afdøde. Har der været nogle uoverensstemmelser? Kan han have trådt nogen over tæerne? Kan der ligge noget økonomisk bag? siger politikommissæren.

Er på bar bund

Hans Erik Raben indrømmer, at politiet i øjeblikket stort set er på bar bund i sagen.

- Derfor arbejder vi også meget bredt lige i øjeblikket. Der kan være mange forskellige motiver til det her, men på nuværende tidspunkt vurderer vi ikke, at det er banderelateret. Vi vurderer dog heller ikke, at der er tale om en tilfældig person, der er blevet passet op.

Politiet er desuden ved at indsamle videooptagelser fra området, både fra før, under og efter drabet.

Klubber holder ekstra åbent for børn og unge

Ifølge overborgmester i København Frank Jensen vil der i den kommende tid blive lagt et ekstra stykke arbejde for at hjælpe områdets børn og unge.

- Politiet og vores SSP-samarbejde har lavet en handlingsplan tidligere i dag, som gør at klubberne i området holder ekstra åbent for børn og unge, der er meget påvirkede af det her meget bestialske drab. Desuden er vores gadeplansmedarbejdere ude at give en ekstra hjælpende hånd til de børn og unge, der føler en meget stor sorg i øjeblikket.

En 16-årig dreng blev mandag dræbt af skud på Ydre Nørrebro. Video: Sofie Sparre

Frank Jensen opfordrer folk, der har set noget eller ligger inde med en konkret viden, til at kontakte politiet.

- Det er klart, at politiet har meget brug for de vidneforklaringer, som måtte være derude. Det er meget vigtigt at de skyldige bliver anholdt og stillet for en domstol, siger han.

Blev ramt af mindst seks skud

Københavns Politi modtog anmeldelsen om et skyderi ved Ragnhildgade på grænsen mellem Ydre Nørrebro og Ydre Østerbro klokken 21.05 mandag aften. Den 16-årige blev fundet livløs ud for nummer 48 og kort efter erklæret død. Politiet mener, at han er blevet skudt samme sted, som han blev fundet.

Den 16-årige dreng blev ramt af mindst seks skud på klos hold.

Eventuelle vidner kan kontakte politiet på telefon 33141448.