Krimi

Naboer er rystede efter drab på 16-årig: - Det er så trist og forfærdeligt

Motivet for mandagens skuddrab er endnu ukendt. Politiet arbejder tirsdag formiddag igen på gerningsstedet.

Vanja Gullstein har lagt en hvid rose foran opgangen til Ragnhildgade 48. Bare en enkelt hvid rose, så bevægede hun sig væk igen.

- Det er så trist og forfærdeligt, siger hun.

Da TV 2 lidt i halv ni tirsdag morgen mødte hende ved opgangen til den røde murstensbygning med det hvide indgangsparti, var det kun knap 12 timer siden, at en bare 16-årig dreng blev fundet skuddræbt selv samme sted.

Vanja Gullstein bor lige overfor, og hun er selv mor til en 16-årig dreng. Hun synes, at den seneste tids mange skyderier i hovedstadsområdet nu for alvor kommer tæt på hendes egen hverdag.

- Det er sørgeligt. 16 år, det er jo så vildt, siger hun.

- Jeg er bare helt chokeret, og selvfølgelig ville jeg bare lægge en blomst til vedkommende. Jeg er helt rystet, det er så forfærdeligt.

Og hun er ikke den eneste.

Foran hækken ved nummer 48 ligger allerede en buket, og ved siden af den brænder flammen på et hvidt lys til minde om det 16-årige offer. På fliserne ved siden af kan man stadig se en stor blodplet som vidne om nattens hændelser.

Ingen indikationer på bandeskyderi

Politiet er tirsdag morgen igen til stede i området omkring Ragnhildgade, der ligger på grænsen mellem Ydre Nørrebro og Ydre Østerbro i København.

De fik anmeldelsen om skyderi klokken 21.05 mandag aften, og kort efter blev den 16-årige dreng fundet livløs i en gård bag Ragnhildgade 48, hvor han blev erklæret død af en ambulancelæge.

Motivet for drabet er endnu ukendt, men politiet har tidligere tirsdag oplyst, at der ikke er indikationer på, at skyderiet er banderelateret. De efterforsker bredt, lyder det.

Kort før klokken 10 rullede en af de fremmødte betjente et afspærringsbånd ud omkring gerningsstedet. En drone blev sendt i luften for at affotografere området - selve de tekniske undersøgelser færdiggjorde politiet i aftes og i nat.

Beboer: Det er virkelig uhyggeligt

Flere andre beboere i området, som TV 2 var i kontakt med tirsdag morgen, udtrykte bekymring over nattens skuddrab.

- Det er virkelig uhyggeligt at tænke på. Jeg har også selv børn og plejer tit at være i det her område. Det er virkelig skræmmende, siger Cansu Dönmez.

Beboeren Cansu Dönmez udtaler sig om utrygheden efter skuddrab på Ragnhildgade på Nørrebro i København. Video: Mikkel Secher

Hun var på vej på arbejde og cykler hver dag forbi gaden.

En anden beboer fortæller, at det er sørgeligt at høre om den 16-åriges død, men at skyderiet ikke kommer bag på hende.

- Jeg synes, det er enormt trist. Der har været rigtig mange skyderier de seneste måneder her i området, og det er som om, at det bare rykker tættere og tættere på, siger Lotte Benzon.

Nedenfor er en liste over den seneste tids skyderier i området.