Krimi

16-årig dreng dræbt af skud i København

Ifølge politiet er der ingen indikationer på, at skuddrabet er banderelateret. Motivet efterforskes stadig.

En 16-årig dreng er død, efter at han mandag aften blev ramt af flere skud ved Ragnhildgade på grænsen mellem Ydre Nørrebro og Ydre Østerbro i København.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Københavns Politi modtog anmeldelse om et skyderi i området klokken 21.05, og umiddelbart derefter blev den 16-årige dreng fundet livløs i en gård bag Ragnhildgade 48.

Drengen blev kort efter erklæret død af en ambulancelæge. De pårørende er underrettet.

Politiet var efterfølgende massivt tilstede i området i forbindelse med efterforskningen.

Politiet efterlyser vidner

I pressemeddelelsen oplyste drabschef og vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, at politiet endnu ikke kan fastslå, hvad der ligger bag skyderiet.

- Men vi har stort behov for at høre fra vidner, der har set noget af interesse op til skyderiet, samt de bekendte, som den 16-årige var sammen med tidligere mandag aften, udtaler Jens Møller Jensen.

Tirsdag morgen oplyser Københavns Politi i en kort besked på Twitter, at der ikke er nogen indikationer på, at skuddrabet er banderelateret. Men de efterforsker fortsat bredt, lyder det.

København har siden midten af juni ellers været ramt af adskillige episoder, hvor der er brugt knive og skydevåben i forbindelse med den igangværende bandekonflikt.

Politiet indførte derfor den 20. juli en visitationszone, der omfatter bydelene Nørrebro og Nordvest. Den er siden blevet forlænget fem gange, senest den 12. oktober.

Beboere: Det er virkelig skræmmende

TV 2 har tirsdag morgen talt med flere beboere i området, der udtrykker bekymring over nattens skuddrab i deres nærområde.

- Det er virkelig uhyggeligt at tænke på. Jeg har også selv børn og plejer tit at være i det her område. Det er virkelig skræmmende, siger Cansu Dönmez.

Beboeren Cansu Dönmez udtaler sig om utrygheden efter skuddrab på Ragnhildgade på Nørrebro i København. Video: Mikkel Secher

Vanja Gullstein er selv mor til en 16-årig dreng og fortæller, at hun er dybt chokeret over skudepisoden. Hun var tirsdag morgen forbi gerningsstedet for at lægge en hvid rose.

- Jeg er helt rystet, det er så forfærdeligt. 16 år, det er jo så vildt, siger hun.

Vanja Gullstein er selv mor til en 16-årig dreng og fortæller, at hun er dybt chokeret over skudepisoden, der har kostet en 16-årig dreng livet. Video: Mikkel Secher

En anden beboer fortæller, at det er sørgeligt at høre om den 16-åriges død, men at skyderiet ikke kommer bag på hende. 

- Jeg synes, det er enormt trist. Der har været rigtig mange skyderier de seneste måneder her i området, og det er som om, at det bare rykker tættere og tættere på, siger Lotte Benzon.