Krimi

Efterårsferien står for døren - og det er højsæson for ubudne gæster

Danmark oplever langt flere indbrud end Sverige og Tyskland.

Efterårsferien står for døren, og mens nogle rejser ud, går andre på rov i private ejendele.

Faktisk bliver der begået 17 procent flere indbrud på en dag i efterårsferien, end der gør på en almindelig dag i oktober. Det viser nye tal fra forsikringsselskabet Tryg, der har set på antallet af indbrud i perioden 2012-2016.

En af dem, der har oplevet indbrud, er Anna Margrethe Tovgaard. Hun ejer en antikbutik og har haft indbrud to gange på en uge i sin butik.

- Det er rigtig frustrerende, fortæller hun til TV 2.

Hendes butik er ellers udstyret med tyverialarm og overvågningskameraer, men det har ikke skræmt tyvene væk, og det har påvirket Anna Margrethe Tovgaard.

- Tanken om at vi skal være bange, hver gang vi går ind i butikken, det er en tanke, vi ikke kan lide, siger hun til TV 2.

Mørke giver gode arbejdsbetingelser for tyvene

Charlotte Gøttler, der er forebyggelseschef i Tryg, fortæller, at efteråret giver indbrudstyvene gode muligheder.

- I og med at lyset svinder, og det bliver så meget mørkere i efteråret, så skaber det gode arbejdsbetingelser for tyvene, lyder det fra Charlotte Gøttler til TV 2.

Hun anbefaler, at man får lyst sit hus op ved hjælp af sensorer, som registrerer bevægelse.

- Tyvene kan ikke lide at blive set, så hvis der er gode naboer, kan de se, at der sker noget, og så er der større chance for at tyvene bliver opdaget, siger forebyggelseschefen.

Trods den store stigning af indbrud i efterårsferien er der alligevel sket et markant fald siden 2009. Her lød tallet på 48.614 indbrud, og i 2016 var der registreret 31.777.

Det glæder Charlotte Gøttler, men hun fortæller, at antallet af indbrud i Danmark stadig er langt højere sammenlignet med Sverige og Tyskland.