Efter maratonforhør: 11 mand fængslet i kæmpe svindelsag

Sigtelsen mod mændene fylder 28 sider, og onsdagens grundlovsforhør varede hele 13 timer.

11 mænd blev onsdag fremstillet i et grundlovsforhør i Københavns Byret. Sagen lyder på anklager om organiseret svindel og skatteunddragelse for mindst 440 millioner kroner.

Efter et hele 13 timer langt grundlovsforhør blev alle 11 varetægtsfængslet frem til 25. oktober 2017, fortæller TV 2's retsreporter Astrid Søndberg.

Dommeren mente, at de sigtede ville påvirke den videre efterforskning, hvis de blev sat på fri fod, og de blev derfor varetægtsfængslet i to uger.

Alle nægter de sig skyldige i anklagerne.

Omfattende sigtelse

Sigtelsen mod de 11 mænd er omfattende og fylder 28 sider. Den omhandler i alt 21 forhold af momssvig og kildeskattesvig af særlig grov karakter.

I alle tilfælde har det været efterfulgt af forsøg på hæleri, idet de sigtede ifølge anklagemyndighedens opfattelse har kanaliseret millionbeløb gennem forskellige vekselbureauer ved først at sende pengestrømmene gennem forskellige bankkonti, inden pengene blev udbetalt til en ukendt personkreds.

Der er tale om forhold, der strækker sig fra 2015 til 2017. 

En sag, som en lang række politikredse og specialefterforskningsenheder i længere tid har efterforsket under kodenavnet ’Greed’.

Sent tirsdag oplyste Københavns Politi i en pressemeddelelse, at sagen handler om et organiseret kriminelt netværk med internationale relationer.

Af sigtelserne fremgår det også, at politiet stadig leder efter en række ukendte medgerningsmænd.