Krimi

Langvarig strid mellem to mænd endte med 39-årig familiefars død i Holbæk

Den 39-årige, der blev kørt over og døde, er tidligere højtstående medlem af en politisk organisation i Tyrkiet.

Det var en langvarig strid mellem to personer, der førte til den påkørsel i Holbæk, som i torsdags kostede en 39-årig far til to livet.

To mænd på 26 og 27 år er fængslet i sagen, sigtet for grov vold med døden til følge efter påkørslen af den 39-årige på en Circle K-tank i Holbæk. Han havde kort forinden mødt de to mænd på McDonalds i Holbæk, og parterne aftalte at mødes på Circle K-tanken for at tale om tingene.

De to anholdte er tidligere straffet for blandt andet voldskriminalitet og har bandetilknytning.

- Der var i forvejen et uvenskab mellem den nu dræbte og den ene af de sigtede, siger politikommissær Kim Løvkvist, leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Midt- og Vestsjællands Politi. Han vil ikke oplyse, hvem af de to nu fængslede mænd, den 39-årige var uvenner med.

Den 39-årige er et tidligere højtstående medlem af en tyrkisk politisk organisation, men selv om Midt- og Vestsjællands Politi ikke udelukker, at der kan ligge et politisk motiv bag striden, understreger man, at det blot indgår som et af mange mulige motiver til striden.

-  Vi efterforsker bredt, og vi ved ikke, hvad striden bunder i, siger Kim Løvkvist.

Anholdte har irakisk baggrund

De to fængslede mænd har irakisk baggrund, politiet ved ikke, om de også har kurdisk baggrund. Der har i mange år været en væbnet konflikt mellem Tyrkiet og den kurdiske organisation PKK.

Til det skæbnesvangre møde på Circle K-tanken havde den 39-årige familiefar taget nogle bekendte med. Ifølge de to sigtedes forklaring ved et grundlovsforhør var hans ledsagere iført hættetrøjer.

- Det er korrekt, at han blev ledsaget af nogle bekendte. Vi ved endnu ikke, hvilken kreds de tilhører, siger Kim Løvkvist.

På Circle K-tanken fortsatte stridighederne, og det endte med, at de to nu sigtede påkørte den 39-årige, der senere døde på sygehuset af sine kvæstelser. Efter påkørslen kørte de to mænd væk, men senere meldte de sig selv til politiet.