Efter fund af Kim Walls hoved: Nu er Peter Madsen tavs

Politiet har forgæves ønsket at få Peter Madsens forklaring efter fundet af Kim Walls hoved og ben.

Den drabssigtede Peter Madsen ønsker ikke længere at tale med politiet. Det har han meddelt via sin forsvarer, oplyser Københavns Politi.

- Vi har fået besked fra hans forsvarer om, at han ikke ønsker at udtale sig i øjeblikket, siger vicepolitiinspektør Jens Møller, der leder efterforskningen.

Dermed bekræfter han udtalelser fra specialanklager ved Københavns Politi, Jakob Buch-Jepsen, der tidligere i dag sagde til svenske Aftonbladet, at Peter Madsen ikke længere ville tale med politiet.

Meddelelsen fra advokat Betina Hald Engmark modtog politiet tirsdag.

Sker efter fund af hoved og ben

Forleden fandt dykkere i Køge Bugt flere ligdele af den svenske journalist Kim Wall, der var taget ud for at sejle med Peter Madsen i hans ubĂĄd. Fundet bestod af Walls hoved og ben. Desuden blev der fundet en kniv og flere stykker tøj.

Tidligere har den 46-årige Madsen forklaret Kim Walls død med, at hun ved et uheld blev ramt i hovedet af en luge på ubåden.

Imidlertid er der ikke spor af fraktur på kraniet, oplyste politiet i weekenden, og blandt andet den oplysning ønskede politiet at konfrontere den varetægtsfængslede mand med, men det vil han altså tilsyneladende ikke svare på.

Har ret til ikke at tale

Det er en sigtets ret ikke at svare på politiets spørgsmål. Politiet håber dog, at han senere vil lade sig afhøre.

- Vi efterforsker fortrøstningsfuldt videre, og på et tidspunkt vil det naturligvis give mening at foreholde den sigtede de ting, vi finder frem til, siger Jens Møller.

Har tidligere ønsket at samarbejde

Peter Madsen har ellers, siden han blev arresteret i august, tilkendegivet at være interesseret i at samarbejde med Københavns Politi i opklaringen af den svenske journalist Kim Walls død.

Kim Wall forsvandt 10. august, og ubåden Nautilus sank. Kort efter at Peter Madsen var kommet i land, blev han af politiet sigtet for drab og for usømmelig omgang med lig, idet han skal have skåret kvindens lig op i flere dele.

Madsen nægter sig skyldig, men der er en begrundet mistanke om, at han har dræbt Kim Wall, lød det fra en dommer i Københavns Byret i det seneste retsmøde, som fandt sted 3. oktober.

I den usædvanlige sag har politiet fået bistand af blandt andre dykkere fra Søværnets minørkorps, DMI, Aarhus Universitet, retsodontologer og retsmedicinere.

Det har i dag ikke været muligt at fĂĄ en kommentar fra Peter Madsens forsvarer Betina Engmark Hald.