Krimi

Stor politiaktion - 18 personer anholdt i omfattende svindelsag

Der vil onsdag blive afholdt grundlovsforhør i Københavns Byret, hvor fremstillingerne vil blive begæret afholdt for lukkede døre.

18 personer – heraf fem med udenlandsk statsborgerskab - er blevet anholdt i forbindelse med en større sag om it- og økonomisk kriminalitet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelserne er foretaget i et samarbejde med blandt andet Rigspolitiet, Bagmandspolitiet og en række sjællandske politikredse.

- Flere i dette organiserede kriminelle netværk har pakistansk baggrund, og de mistænkes af politiet for gennem de seneste år systematisk at have forøvet omfattende moms- og skattesvig, lyder det i pressemeddelelsen.

Svindlet for adskillige millioner

Personerne mistænkes for at have anvendt skiftende og forskelligartede virksomhedskonstruktioner, som har givet et udbytte på minimum 440 millioner kroner.

- Vi har lavet ransagninger 39 steder. Nu bliver der en lang efterforskning efterfølgende i forhold til det materiale, vi har fundet, siger politiinspektør Flemming Madsen til TV 2.

Han siger, at svindlen ikke er banderelateret. Ellers har han ikke mange kommentarer til ransagningerne tirsdag aften.

- Der bliver et retsmøde i morgen. Jeg kan sige, at det er store unddragelser, man har lavet. Det er en kriminalitet, der er blevet til via forskellige virksomhedskonstellationer, hvor man har unddraget de her mange penge.

Flemming Madsen fortæller, at svindlen omfatter mange forskellige brancher, men vil ikke komme nærmere ind på hvilke af hensyn til efterforskningen.

Politiet har foretaget ransagninger både i Hovedstadsområdet, på Lolland, i Østjylland og i Tyskland.

Indtil videre er der anholdt 18 mænd i alderen 24-60 år.

Forhør i byretten

De anholdte er i forskelligt omfang sigtet for moms- og skattesvig af særlig grov karakter og hæleri for beløb fra 62 til 498 millioner danske kroner.

Udbyttet er blandt andet fremkommet ved, at de mistænkte ikke har betalt moms, A-skat og AM-bidrag.

Der vil onsdag blive afholdt grundlovsforhør i Københavns Byret, hvor fremstillingerne vil blive begæret afholdt for lukkede døre.

Indtil videre er der beslaglagt penge fra forskellige bankkonti til en værdi af cirka 11 millioner kroner og 1,5 millioner kroner i kontanter.

Desuden er der blevet beslaglagt otte luksusbiler og et stort antal kostbare smykker.