Krimi

Politiet aflyttede tiltalte chefer i Ateasagen

Alle de syv, der er tiltalt i sagen, nægter sig skyldige. Det samme gør firmaet Atea, der også er tiltalt.

Inden syv tidligere ledende medarbejdere fra Rigspolitiet, Region Sjælland og it-giganten Atea blev overrasket og anholdt af politiet i deres hjem tirsdag morgen den 9. august 2015, havde politiet i en periode aflyttet flere af deres telefoner.

Det er kommet frem i Retten i Glostrup, hvor de syv mænd er tiltalt enten for at tilbyde eller modtage bestikkelse.

Alle nægter sig skyldige.

- Der er tale om optagelser, hvor der bliver talt et ’jævnt sprog’.

Sådan lød det fra en af forsvarerne i sagen som del af en samlet protest, hvor alle forsvarsadvokaterne forsøgte at forhindre anklagemyndighedens plan om, at anklageskriftets 26 sider og 38 forhold ikke skal gennemgås kronologisk begyndende med de første tilfælde af påstået bestikkelse fra 2009, men i stedet skal indledes med gennemgangen af en i medierne meget omtalt tur til Dubai i november 2014.

Dyre middage og hoteller

En tur med tilskuerbilletter til det internationale Formel 1-løb, med dyre middage og luksushoteller. En tur, hvor fem af de tiltalte deltog til en værdi af mere end 80.000 kroner per mand.

- Udgangspunktet er, at anklagemyndigheden tilrettelægger bevisfremførelsen, og sådan bliver det også her, besluttede domsmandsretten på trods af forsvarernes protester.

Der er afsat 32 retsdage til sagen, og under det næste retsmøde den 26. oktober vil anklagemyndigheden endvidere gennemgå en helt særlig ’balancekonto’ – kaldet konto 2840 – der har været helt central i de pengestrømme, der betalte for den påståede bestikkelse.

- Det er noget, vi bliver nødt til at starte med, for at retten kan forstå sagen, sagde anklageren.

Retten har besluttet at ophæve navneforbuddet på alle de syv tiltalte personer - dog med såkaldt opsættende virkning, så forsvarsadvokaterne har mulighed for at få prøvet sagen ved landsretten, inden navnene må offentliggøres i pressen.