Krimi

Bandeleder slipper med betinget udvisning

Dommen er faldet over bandeleder på Nørrebro. Shuaib Khan skal i fængsel, mens udvisning gøres betinget.

Den ubestridte bandeleder fra Loyal To Familia (LTF), Shuaib Khan, er født og opvokset i Danmark. Alligevel har anklagemyndigheden ved Københavns Politi kæmpet for, at han skal udvises til Pakistan, da han ikke er dansk statsborger.

30-årige Shuaib Khan var tiltalt for trusler om vold mod politiet - mandag er dommen mod ham faldet i Københavns Byret:

Han idømmes tre måneders fængsel og betinget udvisning af Danmark med en prøvetid på to år. Derudover idømmes han en bøde på 12.000 kroner.

Retten finder ud fra vidneforklaringer, inklusiv Shuaib Khans egen forklaring, at han er skyldig i trusler om vold mod politiet.

- Vi mener ikke, det var venskabeligt på nogen måde, siger dommer Kari Sørensen og tilføjer:

- Truslerne er afsagt i en visitationszone, hvor du selv er leder af den ene bande.

Desuden mener Retten, truslerne indebar en opfordring til andre bandemedlemmer om at huske en betjents ansigt. Retten lægger vægt på, at han er tidligere dømt for personfarlig kriminalitet.

Overvejer at anke

Anklager Henrik Bergqvist argumenterede i sin procedure for, at Shuaib Khan skulle idømmes en ubetinget fængselsstraf, der "måles i måneder", ligesom "en person uden dansk statsborgerskab kan udvises, hvis vedkommende idømmes ubetinget frihedsstraf".

Forsvarer Michael Juul Eriksen procederede for, at Shuaib Khan har levet hele sit liv i Danmark, og at det ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise ham til Pakistan.

- Når man ikke kan udvises i en sag om vold med døden til følge, en dom på otte års fængel, så kan man heller ikke udvises her, sagde Michael Juul Eriksen i sin afsluttende procedure med henvisning til en tidligere dom, hvor Shuaib Khan blev forsøgt udvist.

Michael Juul Eriksen og hans klient udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke. De er dog tilfredse med, at han undgår udvisning. 

- Jeg er selvfølgelig meget lettet over, at retten nåede frem til det juridisk rigtige resultat, altså at han ikke skulle udvises af Danmark. Det var selvfølgelig det vigtigste punkt i sagen, siger Michael Juul Eriksen til TV 2.

Michael Juul Eriksen er tilfreds med, at hans klient Shuaib Khan, der er bandeleder i Loyal To Familia, ikke skal udvises. Video: Emil Færch

Forbliver varetægtsfængslet

På anklagerens begæring skal Shuaib Khan fortsat sidde varetægtsfængslet, da retten mener, der kan være risiko for, at han på fri fod vil begå ny kriminalitet. Det havde han mulighed for at klage over til landsretten, og den mulighed valgte han at benytte.

De trusler, han nu er dømt for, faldt under en visitation af en række bandemedlemmer på Blågårds Plads i København natten til den 1. august. Ifølge Shuaib Khan handlede det ikke om andet end dårlig stemning og "mundhuggeri" mellem betjenten og en gruppe medlemmer af LTF.

Shuaib Khan var også tiltalt for tidligere at have opholdt sig ulovligt i Danmark i en periode på op mod fem år. Han havde forsømt at anmode udlændingemyndighederne om at forlænge sin opholdstilladelse.

Det forhold blev han også fundet skyldig i. Det er det, han skal betale bøden på 12.000 kroner for. Han skal også betale sagens omkostninger.