Ubådssagen

Peter Madsens forsvarer efter nye fund: Sagen skal afgøres i retten - ikke i pressen

Peter Madsens forsvarer blev orienteret om fundet af Kim Walls hoved og ben forud for dagens pressemøde.

Det er sådan, Peter Madsen erindrer det.

Sådan lyder det fra hans forsvarer Betina Hall Engmark, samme dag som politiet har afsløret, at fredagens fund af den svenske journalist Kim Walls hoved, ifølge dem, ikke umiddelbart underbygger Peter Madsens forklaring.

Peter Madsen har således tidligere i retten forklaret, at Kim Wall døde som følge af en ulykke, hvor hun hun fik ubådens tunge luge i hovedet - en skade, der ifølge Peter Madsen fik hende til at bløde fra hovedet.

Men fredag fandt dykkere og svenske specialhunde den unge kvindes hoved, ben og tøj i vandet ud for Avedøre Holme. Og der var ifølge politiet ikke umiddelbart tegn på skader på Kim Walls kranie.

Ingen skader på kraniet

- Vi har fundet en pose, hvori vi fandt Kim Walls tøj - trøje, nederdel, strømper og sko. I samme pose lå der en kniv og blylodder til at holde posen nede, forklarede Jens Møller Jensen, der er central efterforskningsleder i Københavns Politi, på et pressemøde lørdag formiddag.

Derefter fandt de begge ben og hovedet, som også var tynget ned af metalstykker, og som er blevet obduceret aftenen og natten igennem.

- Der er ikke frakturer på kraniet og ikke andre tegn på anden stump vold mod kraniekassen, forklarede han videre.

Skal ikke afgøres i pressen

Forsvarer Betina Hall Engmark oplyser til TV 2, at hun forud for pressemødet var blevet orienteret om de nye fund af politiet.

Men hun har hverken haft mulighed for at forholde sig til politiets rapporter eller tale nærmere med Peter Madsen om, hvordan han forholder sig til det nye fund, og hun afviser derfor at kommentere sagen yderligere.

Til TV 2 siger hun dog, at vi lever i et retssamfund, og at denne sag skal afgøres i retten og ikke i pressen.

Gennembrud i sagen

For den tidligere chef for Rejseholdet Frank Jensen er der ingen tvivl om, at det nye fund har central betydning for sagen mod Peter Madsen.

- Hans forklaring går netop på, at hun døde ved et uheld, da ubådslugen ramte hende i hovedet. Men det kan nu påvises, at det ikke kan være rigtigt, fordi der ikke er nogen skader på kraniet, siger han til TV 2.

- Det er et kæmpe gennembrud i sagen.

Det samme mener den tidligere efterforskningsleder og kriminalkommissær ved Rejseholdet Kurt Kragh.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at politiet kan stå stærkere i den her sag, siger han til TV 2.