Krimi

Politi: Sexsag mod 39-årig storsvindler færdigefterforsket

Den 39-årige, der er sigtet for sex med en mindreårig pige og for flere tilfælde af røveri og bedrageri, blev anholdt af spansk politi i maj i år.

Godt fire måneder efter han i dybeste hemmelighed blev fængslet ved et retsmøde i Aalborg, nærmer regnskabets time sig for en 39-årig flere gange dømt storsvindler, der nu er sigtet for sex med en mindreårig pige og for flere tilfælde af røveri og bedrageri.

Den 39-årige meldte sig selv til politiet i Fuengirola på den spanske solkyst i maj efter at have været på flugt fra dansk politi i årevis.

I en sms til TV 2 oplyser politikommissær Henrik Staal, Nordjyllands Politi, at den 39-årige er blevet afhørt tidligere i denne uge i sagen, og at den nu vil blive sendt til anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Det er anklagemyndigheden, der skal tage stilling til, om der skal rejses tiltale mod den 39-årige og i givet fald udarbejde et anklageskrift. Den 39-årige er beskyttet af et navneforbud, som blev nedlagt ved retsmødet i Aalborg 31. maj.

 - Jeg kan bekræfte, at min klient er blevet afhørt af politiet, siger den 39-åriges forsvarer, Søren Beckermann, til TV 2.

Vil måske begære ham løsladt

Han vil ikke oplyse detaljer om afhøringerne, eller hvordan den 39-årige forholder sig til sigtelserne mod ham.

Siden han blev varetægtsfængslet 31. maj, er fængslingen af ham flere gange blevet forlænget, uden at han, eller hans forsvarer Søren Beckermann, har protesteret.

Men nu, hvor politiet er færdig med efterforskningen af sagen, er det muligt, den 39-årige vil kræve at blive sat på fri fod ved næste retsmøde i forbindelse med, at den nuværende fængslingsfrist udløber, oplyser hans forsvarer.

- Jeg vil ikke afvise, at vi vil begære løsladelse, siger Søren Beckermann. Han siger til TV 2, at det blandt andet vil afhænge af, hvor længe der går, før han og hans klient eventuelt bliver præsenteret for et anklageskrift i sagen. 

Lovovertrædelser begået i Danmark

Alle de lovovertrædelser, den 39-årige er sigtet for, skal være begået i Danmark. Den 1. februar i år blev der udstedt en international arrestordre på den 39-årige, og han blev efterlyst via Interpol.

Men han skjulte sig for dansk politi, blandt andet på den spanske solkyst, indtil han den 21. maj opgav flugten og meldte sig selv til en politipatrulje i byen Fuengirola.

Under den lange flugt har den 39-årige også begået kriminalitet. TV 2 kunne i juni fortælle om 37-årige danske Signe Johansen, der er et af de seneste ofre for den 39-årige. Hun er mor til seks børn og bor i Benalmâdena ved Torremolinos på Costa del Sol.

Dømt i Torremolinos

Den 39-årige blev i december sidste år ved en kriminalret i Torremolinos idømt seks måneders betinget fængsel med en prøvetid på tre år for at overtræde et tilhold, han havde fået mod at kontakte Signe.

Den dom faldt halvanden måned inden, han blev internationalt efterlyst af dansk politi via Interpol for lovovertrædelserne, han nu sidder fængslet for i Aalborg.

- Han har ødelagt meget for mig og mine børn. Jeg har blandede følelser over, at han nu sidder fængslet i Danmark. Jeg er lettet over, at han ikke længere er på fri fod, men det, at han er fængslet i Danmark, betyder, at mine børn og jeg ikke kan få erstatning for det, han har gjort mod os her, har Signe Johansen blandt andet sagt til TV 2.

Det polititilhold, den 39-årige fik, og som han er dømt for at overtræde, var et forbud mod at komme tættere end 500 meter på Signe og hendes seks børn. Han måtte heller ikke kontakte hende eller hendes børn på nogen måde, heller ikke via sociale medier.

Hun anklager blandt andet den 39-årige for frihedsberøvelse og vold mod hende og hendes børn. Den sag var stadig under efterforskning af spansk politi, da den 39-årige meldte sig selv til politiet i Fuengirola den 21. maj.

- Han holdt os nærmest som fanger i vores eget hus i flere måneder. Og han han begået vold mod både mig og mine børn, har Signe fortalt.

Interpol-efterlysning

I sexsagen i Danmark er den 39-årige sigtet for at have haft sex med en pige, der var under 15 år, da forholdet fandt sted.

Han er desuden sigtet for fire tilfælde af bedrageri til en samlet værdi af 73.138 euro - omkring 544.000 danske kroner.

Han er også sigtet for to røverier, hvor penge og smykker til en værdi af 6.327 euro - omkring 47.000 danske kroner - angiveligt var udbyttet. Tilsammen har de forbrydelser en straframme på otte års fængsel.

Det er disse sigtelser for forholdene begået i Danmark, den internationale arrestordre og Interpol-efterlysningen af den 39-årige dansker var baseret på.