Politiet har fået 45 henvendelser efter nyt om Emilie Meng

Politiet håber på flere henvendelser de kommende dage.

På et døgn har mindst 45 personer henvendt sig med nye oplysninger i sagen om den dræbte Emilie Meng.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2.

Henvendelserne kommer primært på grund af, at politiet onsdag offentliggjorde nye informationer i sagen om drabet på Emilie Meng.

- Vi er meget tilfredse med, at så mange har responderet på den omtale, der var om sagen i går (onsdag, red.), siger Søren Ravn, som er vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Søren Ravn har også en formodning om, at politiet i de kommende dage vil få flere henvendelser.

- Vores forventning er, at når folk får stykket deres erindring sammen igen, om dagen hvor Emilie Meng forsvandt, at der vil komme flere henvendelser.

Blot to en halv time efter Emilie Mengs forsvinden ved Korsør Station har et vidne set en bil holde ved en p-plads tæt på søen ved Regnemarks Bakke. Her ses politiets rekonstruktion af bilen og dens placering. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge

Vidne kan have set gerningsmanden

En af de nye kilder, som politiet har talt med, er et kvindeligt vidne. Ifølge Søren Ravn kan hun muligvis have set noget, der kan knyttes til Emilie Mengs forsvinden den 10. juli 2016. Vidnet kan også have set gerningsmanden, der kidnappede og dræbte den blot 17-årige pige, forklarer han.

- Nu er vi gået i gang med at kigge på henvendelserne for at validere dem, i forhold til om det er oplysninger, vi har i forvejen, eller om det er nogle, der kan bringe os videre i efterforskningen, siger vicepolitiinspektøren.

Kvinden henvendte sig, efter at politiet i juni i år offentliggjorde billeder af en lys, formentlig hvid bil af modellen Hyundai i30. Bilen kan knyttes til stationen i Korsør på det tidspunkt, hvor Emilie Meng forsvandt.

Hun så samme dag nogle timer efter Emilie Mengs forsvinden en bil, der matcher beskrivelsen.

Kvinden har ifølge Søren Ravn fortalt, at hun om morgenen den 10. juli sidste år - inden det stod klart, at Emilie Meng var forsvundet - kørte bag en traktor på Vestre Ringvej. Det fik hende til at sænke farten, og her så hun den hvide bil.

Politi vil i kontakt med fører af traktor

Politiet er derfor også interesseret i at snakke med føreren af traktoren.

- Vi ved ikke, om der ligger en henvendelse fra traktorføreren i de henvendelser, vi har modtaget. Så det skal vi have kigget på nu. Men ellers har vi ikke hørt noget, lyder det fra Søren Ravn.

Der kørte også en anden bil bag traktoren, har vidnet fortalt, men den har politiet heller ikke været i kontakt med endnu.

Samtidig påpeger Søren Ravn, at henvendelserne hjælper politiet med at stykke et fuldstændigt billede sammen af hændelsen.

- Vi håber, at der er endnu flere, som har passeret stedet, hvor Emilie Meng forsvandt, som ligger inde med oplysninger, der kan bringe os videre i sagen, siger han.

- Derfor appellerer vi også til, hvis der er nogen, som sidder med en mistanke mod en konkret person eller har en viden, der ikke er delt med politiet, at man henvender sig til politiet.