Emilie Meng-sagen

Ny udvikling i Emilie Meng-sagen: Kvinde så mand løfte 'tung genstand' ud af bil

Et nyt vidne har fortalt om en episode, som fandt sted i timerne efter den 17-årige piges forsvinden – og nær den sø, hvor hun blev fundet dræbt.

Politiet har fundet et nyt spor i sagen om den 17-årige Emilie Meng, der forsvandt den 10. juli 2016, og som et halvt år senere blev fundet dræbt i et vandhul ved Regnemarks Bakke tæt på Borup.

Politiet har nu været i kontakt med et vidne, som blot to en halv time efter Emilie Mengs forsvinden ved Korsør Station har set en bil holde ved en p-plads tæt på søen ved Regnemarks Bakke.

Det kvindelige vidne har beskrevet, hvordan hun så en lys mellemklassebil og en tætskåret mand på omkring de 30 år.

Løftede en tung genstand

Politiet appellerer kraftigt til alle, som har været i området omkring Regnemarks Bakke i tidsrummet omkring Emilie Mengs forsvinden, til at henvende sig.

Kvinden så, at manden løftede en tung genstand ud af bilen.

Vidnet gjorde observationen, fordi hun kørte meget langsomt, cirka 30-40 kilometer i timen, idet hun lå bag en traktor på Vestre Ringvej i Borup ved nedkørslen til Regnemarks Bakke. Der var også en anden bil bag traktoren.

Efterfølgende talte kvinden med pårørende om, hvad hun havde set, men hun satte ikke i første omgang episoden i forbindelse med Emilie Mengs forsvinden. Det gør hun nu.

Rekonstruktion af vidnets beretning

Politiet har siden lavet en rekonstruktion af bilen og dens placering med en af politiets egne biler. Det ses på billedet nedenfor.

Stedet, hvor kvinden så den holdende bil, er ikke et sted, hvor man normalt ville holde, hvis man skal gå tur rundt om søen.

- Hun har gået med de oplysninger i et stykke tid, og har så valgt at henvende sig til politiet efter, at vi bragte efterlysningen af den hvide bil på Korsør Station, siger efterforskningsleder og vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Søren Ravn til TV 2.

Tilbage i juni 2017 offentliggjorde Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi billeder af et køretøj, som blev sat i forbindelse med sagen. Det drejede sig om en lys – formentlig hvid – Hyundai i30, som kunne knyttes til stationen i Korsør på det tidspunkt, hvor Emilie Meng forsvandt. Siden har politiet kontaktet folk, som ejer en bil af modellen Hyundai i30.

I de første uger, efter politiet havde frigivet billederne, kom der omkring 250 henvendelser fra borgere

- Det er interessant på grund af tidspunktet. Der er 60 kilometer mellem Korsør og Borup, og der passer tidsperspektivet ind, så gerningsmanden kunne have nået at køre fra Korsør til Borup og været på det sted omkring kl. 7.30 om morgenen, forklarer Søren Ravn.

Efterlyser nye vidner

I forbindelse med den nye udvikling i sagen efterlyser politiet nu andre personer, der kan hjælpe med nye oplysninger om den lyse bil. Det drejer sig om personer, som har været i nærheden af nedkørslen ved Vestre Ringved til Regnemarks Bakke i Borup i tidsrummet mellem klokken 7.00 og 9.00 søndag den 10. juli 2016. Blandt andet vil politiet gerne høre fra den traktorfører, som det kvindelige vidne kørte bag.

Politiet kan ikke sige med 100 procents sikkerhed, om vidnets opdagelse har noget at gøre med Emilie Meng-sagen. 

Politiet har fået et nyt og måske afgørende spor i sagen om 17-årige Emilie Meng, der forsvandt ved Korsør Station i de tidlige morgentimer 10. juli sidste år. Her er, hvad politiet ved med sikkerhed. Video: Anne Nordestgaard Dyrehauge

- Derfor er vi også meget interesserede i, at hvis det er en person, som ikke har med sagen at gøre, men som har parkeret bilen på en lidt atypisk måde, så skal vedkommende også henvende sig, siger Søren Ravn. 

- Men der er en god mulighed for, at det er gerningsmanden, som har parkeret omkring det område og er set stående ved siden af den bil. Derfor er vi nødt til at appellere til, at alle som har været i det relevante tidsrum henvender sig, så vi kan få styr på, hvilke personer, der har været i området. Vi håber fortsat meget på at få et gennembrud i sagen, lyder opfordringen fra politiet.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Emilie Meng forsvandt efter en bytur med tre veninder i Slagelse natten til den 10. juli 2016. Hun blev sidst set, da hun gik alene mod sit hjem fra stationen i Korsør. Liget af den 17-årige pige blev fundet i et vandhul ved Regnemarks Bakke den 24. december 2016, og efterfølgende slog politiet fast, at Emilie Meng var blevet dræbt.

Mysteriet om Emilie Meng

 1. 2016

  1. Emilie Meng forsvinder

   Den 17-årige pige blev sidst set klokken 04 søndag morgen, da hun tog afsked med to veninder ved Korsør Station efter en bytur i Slagelse lørdag aften. Fra Korsør Station skulle hun gå cirka fire kilometer alene gennem byen for at nå hjem til sin bopæl i midten af Korsør.

  2. Massiv eftersøgning går i gang

   Dagen igennem leder politi, 200 frivillige, hunde, dykkere og en helikopter efter den 17-årige pige. På et tidspunkt bliver helikopteren indstillet på grund af kraftig regn. Politiet oplyser, at Emilie Meng var "tynget af kærestesorger", efter en kæreste slog op med hende lørdag. I løbet af dagen indstiller politiet eftersøgningen.

  3. Livstegn på Facebook

   Emilie giver livstegn fra sig på Facebook. 

   - Det lader til, at hun ser sine beskeder. Hendes profilbillede viser sig ved de beskeder, som folk sender hende, og det må betyde, at hun er aktiv på en eller anden måde, siger indsatsleder Flemming Jensen til Sjællandske.

   Efterfølgende afviser efterforskningen, at man har fundet livstegn.

   Samme dag leder beredskabet efter Emilie i Noret, en indsø i Korsør.

  4. Familie udlover dusør

   Efter endnu en dag uden resultater indstiller politiet igen eftersøgningen af Emilie. Samme dag opretter familien en pengeindsamling til en dusør, som skal gives til den person, som leder dem på sporet af Emilie.

   Samme dag efterlyser politiet en ung mand med studenterhue i en bil, som blev set i nærheden af det sted, hvor pigen forsvandt. Politiet efterlyser også en cyklist.

  5. Efterforskning ændrer karakter

   Vidner fortæller, at de muligvis har set Emilie Meng gå i et område af Korsør. Samtidig skifter efterforskningen karakter, således at det er personfarlig kriminalitet, der overtager sagen.

   De to vidner, som politiet tidligere efterlyste, melder sig, men har intet nyt i sagen.

  6. Dykkere leder i havn

   Politiet sender to dykkere ned i Korsør Havn for endnu engang at undersøge området for den forsvundne Emilie Meng. Uden resultat.

  7. Politiet: Håbet svinder

   Politiet udtaler, at håbet svinder for at finde Emilie Meng i live.

  8. Politiet går dør til dør

   En uge efter Emilie Mengs forsvinden går politiet fra dør til dør i nabolaget i håb om at finde nye spor. Samtidig fortsætter over 400 frivillige med at lede.

  9. Emilie muligvis set i Horsens

   En mand fra Horsens mener at have set Emilie Meng i byen. Det viser sig dog ikke at have været hende.

  10. Efterlyser sort dametaske

   Politiet genoptager eftersøgningen med helikopter og efterlyser en lille sort dametaske, der kan have tilhørt Emilie Meng. Familien udlover en dusør på 40.000 kroner.

  11. Blod på snuden: Hundelufter slår alarm

   Politiet efterforsker togskinnerne mellem Korsør og Svenstrup, efter en hund kommer tilbage til sin egen med noget, der ligner blod på snude og poter. Det giver dog ikke noget resultat. 

  12. Sort trøjet fundet

   Sjællandske skriver, at politiet har fået indleveret en iturevet trøje magen til den, som Emilie Meng havde på, da hun sidst blev set 10. juli i Korsør. Det er dog ikke korrekt, oplyser politiet til Ritzau.

  13. Frivillige finder sort trøje

   En gruppe frivillige fra Forsvundne Personer finder ifølge TV Øst en sort trøje, der ligner den, som Emilie havde på, da hun forsvandt. Politiet vil af hensyn til den videre efterforskning ikke kommentere på de effekter, der indleveres i sagen.

  14. 'Genstande' bjerges ved Korsør

   Politiet bjerger flere 'genstande' fra vandet ud for Møllevangen i Korsør, efter en borger henvender sig til politiet, da 'noget' flyder rundt i vandoverfladen. Politiet konstaterer ved nærmere analyse, at der er tale om indvolde fra dyr.

  15. Politiet leder efter Emilie ved Skive

   En borger mener at have set Emilie ved Havnevej i Skive og har derfor taget et billede af pigen. Billedet ligner Emilie så meget, at Midt- og Vestjylland gennemfører en eftersøgning med hundepatruljer i området, som dog ikke giver noget resultat.

  16. Politiet gennemgår video fra Skive

   Efter flere henvendelser fra offentligheden, som mener at have set Emilie Meng ved Skive, ser Midt- og Vestjyllands Politi nærmere på overvågningsvideo fra Skive og omegn. Blandt andet undersøges materiale fra banegården i Skive, skriver TV Midtvest.

  17. Politiet afviser: Emilie er ikke fotograferet i Skive

   Efterforskningslederen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Marianne Roed, siger til TV 2, at det ikke er Emilie, som er på det foto, en borger i Skive sendte til Midt- og Vestjyllands Politi søndag. Den jyske politikreds drosler derfor ned i efterforskningen.

  18. Missing People finder 'nogle genstande'

   Den frivillige organisation Missing People laver en eftersøgning ved parkeringspladsen ved Korsør Station. Her finder de 'nogle genstande', der overleveres til politiet. Hvilke, vil de ikke fortælle.

  19. Eftersøgning i kolonihaver

   Politiet gennemsøger fire kolonihaveforeninger syd for togstationen i Korsør i forsøg på at finde spor i eftersøgningen.

  20. Politiet stopper efterforskning i haveforeninger

   Politiet konkluderer efter at have finkæmmet fire haveforeninger med hunde, at der ikke er nogen nye spor i sagen. Haveforeningerne lå alle i nærheden af Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst blev set. 

  21. Dykkere leder i Korsør Nor

   Missing People står bag en omfattende eftersøgning, hvor mere end 60 frivillige dykkere leder efter Emilie Meng i det 10 kvadratkilometer store Korsør Nor. Eftersøgningen omfatter også marinehjemmeværnet, over ti både, dykkere fra Københavns Brandvæsen, frivillige med droner, frivillige til fods og i waders samt ryttere med heste.

  22. Politiet søger lys kassevogn

   Politiet efterlyser en hvid eller lys kassevogn, som vidner har set køre stærkt ved Korsør Lystskov i weekenden, hvor Emilie Meng forsvandt. Politiet kalder dog sporet for ' meget perifert'.

  23. 67-årigs hus ransaget flere gange

   Det kommer frem, at en 67-årig mands hjem på Tårnborgvej i Korsør er blevet ransaget flere gange i løbet af efterforskningen. 

   Personer i lokalmiljøet mistænker pensionisten for at holde pigen skjult i sit hjem. Og politiet undersøger, om der skulle være hold i rygterne. Ransagninger giver dog ikke noget, der får politiet til at opretholde mistanken mod manden. 

   Selv siger han, at han har "intet at skjule". 

  24. 33-årig var sigtet for drab på Emilie Meng

   En efterforskningsleder bekræfter, at en 33-årig lastbilchauffør fra Sønderjylland var anholdt og sigtet i sagen i august. 

   Det viste sig dog, at han ikke havde noget at gøre med Emilie Mengs forsvinden. 

   Politiet sigtede ham på baggrund af en henvendelse fra en borger.

  25. Ransagninger i Korsør igen

   Politiet ransager endnu engang på Tårnborgvej i Korsør. 

   En 67-årig mand bekræfter, at det endnu engang er hans adresse, der er i politiets søgelys. 

  26. Politianmeldelse mod nabo

   Den 67-årige anmelder gennem en advokat sin nabo for at ulovlig aflytning og overvågning. Politiet gentager, at Emilie Meng ikke er og ikke har været gemt på den 67-åriges bopæl.

  27. Nye lydfiler undersøgt

   Politiet afslutter undersøgelser af nye lydfiler, der har fået dem til at opsøge vejen i Korsør igen. Politiet vil ikke sige yderligere om de nye optagelser, men fastslår igen, at der ikke er tegn på, at Emilie Meng har opholdt sig på adressen, der er ransaget flere gange.

  28. Beboere kræver erstatning

   De to beboere i Korsør kræver en erstatning på 75.000 kroner hver for de i alt fem ransagninger, som politiet har foretaget i oktober i forbindelse med sagen om Emilie Meng. Det oplyser beboernes advokat i en pressemeddelelse.

  29. Mystisk lig findes i sø

   En forbipasserende finder ved 15-tiden lørdag et lig i et vandhul ved i området omkring Regnemarks Bakker tæt på byen Borup på Sjælland. Midt- og Vestsjællands Politi er massivt til stede i løbet af eftermiddagen og aftenen.

  30. Liget identificeres som Emilie Meng

   Midt- og Vestsjællands Politi oplyser på Twitter, at liget er Emilie Meng, som forsvandt 17 år gammel 10. juli.

  31. Fakkeltog i Korsør

   Tusindvis af mennesker går med fakler gennem Korsørs gader til minde om den dræbte Emilie Meng.

 2. 2017

  1. Emilie Meng begraves

   Emilie Meng bliver begravet i Sankt Povls Kirke i Korsør, hvor tætte venner og familie deltager. Hun begraves af  sognepræst Anna Kluge, som også har konfirmeret hende. 

  2. Politiet efterlyser lys personbil

   Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser en personbil, der kørte fra parkeringspladsen og rundt om Korsør Station omkring det tidspunkt, hvor Emilie Meng sidst blev set. Der er tale om en lys personbil, som med stor sandsynlighed er af mærket Hyundai I30, model 2011-2016, hatchback – eller en bil, der ligner den meget.

Kilde: Ritzau og TV 2