Krimi

Præst om oralsex med 15-årig: Han sagde ikke fra

Præst fra Tømmerup kan ikke forklare, hvorfor han krænkede flere børn seksuelt, lyder det i Retten i Holbæk.

Hvorfor?

Det er det spørgsmål, specialanklager Anja Liin forsøger at få besvaret tirsdag i Retten i Holbæk i en usædvanlig sag mod en præst fra Tømmerup.

På retssagens anden dag fortsætter afhøringen af den 47-årige præst, der blandt andet er tiltalt for at have haft sex med syv drenge og en pige.

Tirsdagens retsmøde tager udgangspunkt i en anklage om seksuelle krænkelser mod en 15-årig dreng, som præsten angiveligt har haft oralsex med. Det seksuelle forhold bliver ikke bestridt af den 47-årige.

- Havde han sagt fra, havde jeg stoppet, siger præsten.

Usikker på, om drengen var vågen

Præsten er dog usikker på, om drengen rent faktisk var vågen, mens han tog billeder af hans nøgne krop og udførte oralsex.

Han er dog ikke i tvivl om, at drengen var søgende over for sit eget køn.

- Han var ikke interesseret i, at jeg skulle spørge, så han skulle konfronteres med, om han havde lyst til det, begrunder den tidligere præst den manglende accept fra den unge dreng.

Det var fælles interesserer som fodbold, god kaffe og biografture, der i første omgang grundlagde deres venskab, forklarer den 47-årige.

Det er dog ikke meget mere, specialanklager Anja Liin får ud af den tiltalte.

Manden svarer gentagne gange på anklagerens spørgsmål, om hvorfor børnene blev udsat for seksuelle krænkelser, med variationer af:

- Jeg synes selv, jeg er et reflekteret menneske, men jeg kan ikke give dig en fornuftig forklaring på, hvorfor jeg har gjort det.

Nægter at være tiltrukket af børn

Præsten nægter at være tiltrukket af børn og kan derfor ikke forklare, hvorfor han har taget nøgenbilleder af flere af sognebørnene.

Det er 30 forhold, som præsten er under anklage for.

Han nægter mange - blandt andet at have udnyttet sin psykiske overlegenhed og stilling i jagten på sex med de unge.

Lige så mange bliver dog af præsten erkendt - blandt andet besiddelse af børneporno og sex med en 13-årig pige.

Der er afsat ti retsmøder til sagen. Dommen ventes i november.