Ubådssagen

Politiet fremlagde nye beviser mod Peter Madsen - har fundet videoer på computer

Drabssigtede Peter Madsen er varetægtsfængslet i yderligere fire uger. Han nægter sig fortsat skyldig i drabet på Kim Wall.

Videoer, der viser drab på kvinder. Obduktionsrapport, som beretter om stik i underlivet.

Det var nogle af de ting, der blev fremhævet ved tirsdagens retsmøde i Københavns Byret, hvor Peter Madsens varetægtsfængsling blev forlænget med yderligere fire uger – indtil 31. oktober.

Ubåds- og raketbyggeren Peter Madsen er sigtet for at have dræbt og senere parteret liget af den 30-årige svenske journalist Kim Wall under en sejlads i ubåden Nautilus den 10. august. Sigtelser, som han nægter sig skyldig i.

På retsmødet fremlagde specialanklager Jakob Buch-Jepsen detaljer fra indholdet på en computer og fra den endelige obduktionsrapport af Kim Walls torso. Informationer, der ifølge anklageren har styrket mistanken mod den 46-årige Peter Madsen.

På en harddisk har politiets teknikere fundet videoer, der viser tortur og henrettelser. Blandt andet af kvinder, der bliver hængt.

- Det er vores opfattelse, at der er tale om videooptagelser af ægte drab på kvinder, sagde anklageren, der understregede, at videoerne ikke er lavet af Peter Madsen.

Harddisken er konfiskeret fra ubådsbyggerens værksted - det såkaldte rumlaboratorium, hvor han arbejdede på sine ubåds- og raketprojekter.

- De effekter, der er konfiskeret fra rumlaborateriet, er ikke min ejendom. Der har boet en praktikant på kontoret. Der er flere, der har haft adgang. Det er ikke nødvendigvis mine filer, sagde den drabssigtede selv i retten.

Se TV 2s liveblog fra tirsdagens retsmøde lige her.

Stukket i underlivet

Ved den endelige obduktionsrapport af Kim Walls torso har det ikke været muligt at fastslå hendes dødsårsag.

Det fortalte Jakob Buch-Jepsen i retten.

Dog viser den en række skader på hendes bryst og underliv. Det er blandt andet et stik i brystet og et tocifret antal stik i og omkring underlivet. Der er tegn på vold omkring dødstidspunktet og mærker efter en sav.

Kim Walls overkrop - uden arme, ben og hoved - blev fundet på den sydvestlige del af Amager den 21. august. Ifølge obduktionsrapporten er amputationen foregået efter dødstidspunktet.

Peter Madsens varetægtsfængsling blev tirsdag forlænget indtil 31. oktober. TV 2s retsreporter Astrid Søndberg fortæller her om de nyeste beviser i sagen. Video: Elisabeth Thiis

Skader ved et fald?

Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, fremhævede i retten andre dele af obduktionsrapporten.

- Der er ikke fundet spor af Peter Madsen omkring Kim Walls underliv, ligesom der ikke er fundet spor fra Kim Wall på Peter Madsens kønsorganer, fortalte hun.

Den drabssigtede har tidligere forklaret, at den svenske kvinde døde i en ulykke ombord på ubåden Nautilus omkring klokken 22.30 den 10. august.

Nautilus lå på havoverfladen, da Peter Madsen kravlede op i ubådens tårn. Kim Wall kravlede efter, men Peter Madsen gled på trinnet på stigen. Hans støvler var våde efter dykningen, fortalte han, da han afgav forklaring i byretten den 5. september.

Han mistede grebet om den 70 kilo tunge luge, som ramte Kim Wall i hovedet. Han så det ikke, men hørte lyden. Kim Wall havde fået åbent kraniebrud, lød forklaringen.

Og torsoen har skader, der ifølge retsmedicinerne kan være fremkommet ved et fald.

Den detalje fremhævede Betina Hald Engmark tirsdag i retten.