Ubådssagen

Politiet fremlægger nye beviser mod Peter Madsen

Det er lykkedes for politiets teknikere at gennemgå Peter Madsens computer - og nye tekniske beviser vil blive fremlagt i Københavns Byret.

Tasken er pakket med nye beviser, når specialanklager Jakob Buch-Jepsen tirsdag ankommer til Københavns Byret.

Varetægtsfængslingen af drabssigtede Peter Madsen udløber, og det betyder, at anklagemyndigheden igen vil søge at overbevise en dommer om, at fængslingen af ubådskaptajnen skal forlænges med fire uger.

- Nu er den endelige obduktionserklæring klar, og den har jeg med, siger Jakob Buch-Jepsen - der inden retsmødet ikke ønsker at referere yderligere til det, der står i obduktionsrapporten. Eller fortælle, om de nye oplysninger, der kan komme frem i løbet af retsmødet, vil blive fulgt af et krav om referatforbud.

Har åbnet computer

En række andre tekniske undersøgelser er også tilendebragt - heriblandt en gennemgang, politiets it-specialister har foretaget af Peter Madsens computer og virtuelle harddisk.

- Det fik vi jo en kendelse om, at vi kunne gøre, under sidste retsmøde, siger Jakob Buch-Jepsen.

Under retsmødet i begyndelsen af september protesterede Peter Madsen mod, at politiet uden hans tilstedeværelse kunne gennemgå computeren, idet han mente, at der lå forretningshemmeligheder på den - men dommeren bestemte alligevel, at politiet havde ret til at gennemgå materialet.

Mentalundersøgelse på vej

Desuden afsagde dommeren en kendelse om, at Peter Madsen skal mentalundersøges - hvilket han i første omgang modsatte sig, men nu har valgt at deltage frivilligt i.

- Vi har bedt Retspsykiatrisk Institut om at iværksætte mentalundersøgelsen, siger Jakob Buch-Jepsen.

Retsmødet begynder klokken 15.45 - men Peter Madsen vil ikke selv være til stede. Mens dommer og anklager opholder sig i et retslokale i Københavns Byret, er Peter Madsen og hans forsvarer med fra Vestre Fængsel via et videolink.

Sigtet for drab på Kim Wall

Peter Madsen er sigtet for manddrab - for den 10. august at have dræbt den svenske journalist Kim Wall under en sejltur med ubåden Nautilus - ligesom han er sigtet for usømmelig omgang med lig.

Politiet har fundet Kim Walls overkrop, men mangler stadig at finde hoved, arme og ben, som er skilt fra kroppen.

Ifølge forsvarer Betina Hald Engmark nægter Peter Madsen sig skyldig i de rejste sigtelser - han har alene erkendt og forklaret, at Kim Wall døde på ubåden som følge af en ulykke, hvor hun fik en 70 kilo tung jernluge i hovedet.