Krimi

Stor politiaktion på Østerbro efter skud mod politi

Politiet oplyser, at en gruppe unge mennesker flygtede fra stedet på knallert.

En civil politibil fra Københavns Politi blev fredag aften ramt af flere skud på Nørrebro i København. Senere på aftenen var politiet massivt til stede på Strødamsvej på Østerbro i København i forbindelse med skudsagen. 

Ingen personer blev ramt ved skudepisoden, men der sad to betjente i bilen, oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Bernt Skovsgaard.

- De har det okay efter omstændighederne, men de er selvfølgelig chokerede, siger han til TV 2.

- De skød ikke tilbage mod gerningsmændene. Jeg har ingen kommentarer til, hvorfor de ikke skød tilbage, udover at vi efterforsker, hvad der skete, tilføjer Rasmus Bernt Skovsgaard.

Politi massivt til stede

Det er endnu uklart, om gerningsmændene bevidst gik efter at skyde på politiet. Flere unge mænd blev set flygte fra stedet på knallert.

- Vi har ikke fået fat på gerningsmændene endnu. Men vi har gode spor at gå efter, siger Rasmus Bernt Skovsgaard.

Skyderiet fandt sted kort før klokken 19. Omkring klokken 22.30 er politiet fortsat massivt til stede i Mjølnerparken, hvor skyderiet fandt sted, og i området omkring Nørrebro.

- Der er rigtig mange politifolk til stede herude, og der foregår en intens teknisk efterforskning. Det kan vi sige, fordi der er masser af sporhunde herude, og der går politifolk rundt med meget skarpe lommelygter og lyser på jorden, siger TV 2's reporter på stedet, Olav Christensen.

Mjølnerparken er et alment boligbyggeri, hvor der hen over sommeren har været adskillige skudepisoder og voldelige overfald i forbindelse med bandekonflikten.

Efterforsker på Østerbro

Københavns Politi var fredag aften til stede på Strødamvej på Østerbro. Det skete i forbindelse med efterforskningen af skudepisoden på Nørrebro, oplyser vagtchef Lars Westerweel.

 - Det har en sammenhæng med aftenens hændelse (på Nørrebro, red.), og mere vil jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger vagtchefen til TV 2 lørdag morgen.