Krimi

Bandeleder kræves fængslet for trusler - medlemmer af banden var mødt talstærkt op foran retten

Medlemmer af bandegrupperingen LTF var mødt talstærkt op ved Københavns Byret.

Mens flere end 50 medlemmer eller tilhængere af bandegrupperingen Loyal to Familie, LTF, var mødt op foran Københavns Byret, hvor de blev visiteret af bevæbnet politi, sad gruppens ledende medlem Shuaib Khan onsdag på anklagebænken i retssal 23.

Tiltalt for trusler mod en politimand, som visiterede ham ved Blågårds Plads natten til den 1. august. Politimanden var i en gruppe af seks betjente, der en efter en visiterede en gruppe på 8-10 formodede bandemedlemmer.

- Dig, du har attitude, men det har vi også, sagde Shuaib Khan ifølge tilstedeværende politifolk, der også mener, han blandt andet sagde "Pas på din ryg" eller noget i den retning.

Shuaib Khan selv nægter sig skyldig i trusler. Ifølge anklagemyndigheden kom de ikke fra Shuaib Khan alene, men fra hele gruppen, idet Khan er leder af banden. Det har forsvarer Michael Juul Eriksen senere bekræftet:

- Der er ikke nogen, der bestrider, at Shuaib Khan er leder af LTF, lød det fra forsvarsadvokaten.

Visiterede folk i opgang

Tilbage på Blågårds Plads var betjentene ikke i tvivl om, at Shuaib Khan tidligere er dømt i flere grove voldssager.

- Stemningen, da vi ankom, var, som den plejer. Men da vi begyndte, blev den hurtigt mere ond, siger betjenten, der ifølge anklager Henrik Bergqvist blev truet af Shuaib Khan.

Betjenten, der har et karakteristisk skæg, var indkaldt som det første vidne i retssagen.

- Proceduren var, at vi trak dem, der skulle visiteres, ind i en opgang, hvor de blev visiteret, og derefter fik de lov at gå. Men folk stimlede sammen foran opgangen i en flok, sagde politimanden.

Politimand var ikke populær

Politiets visitationszone er oprettet som følge af den verserende bandekonflikt med LTF på den ene side og en eller flere grupperinger omkring det tidligere Brothas på den anden, og indenfor zonen må politiet uden videre visitere personer eller køretøjer for våben eller andre genstande.

- Min opfattelse er, at han er et af de toneangivende medlemmer af LTF, hvis ikke den toneangivende. Den største chef i den gruppering, det er min opfattelse, sagde politimanden, der skal have været mål for truslerne.

Shuaib Khan blev ligesom de andre medlemmer af LTF visiteret en efter en i opgangen, mens han ifølge både politimanden og den anden betjent, der var til stede, gav udtryk for, at den forurettede politimand ikke var populær i gruppen.

De andre politifolk var ok, men det var han ikke.

Ændret stemning

Hverken bandelederen eller hans kammerater havde våben eller andet ulovligt på sig, men efter visitationerne ændrede stemningen sig, fortæller en af de andre betjente, der var til stede på Blågårds Plads.

- Stemningen skiftede fra halvdårlig og flabet til det ubehagelige. Du skal passe på, sagde Shuaib Khan, og så kiggede han meget intenst på ham (den forurettede politimand red.), fortæller vidnet.

Efter fire politifolk med forholdsvis enslydende forklaringer om ordvekslingerne og det, de opfattede som trusler, har afgivet forklaring, var det tre medlemmer af LTF's tur i vidneskranken.

Og de fortalte samstemmende historier om, at de kender den skæggede betjent for, at han har en dårlig attitude og visiterer langt mere krænkende end sine kolleger.

Visiteret nøgen

Den første fortalte, at han skulle tage alt tøjet af i opgangen, hvorefter han måtte sætte sig på hug. Og at betjenten lyste med en lygte på hans kønsdele.

- Jeg står splitternøgen i den opgang, det er vildt ydmygende. Døren går op, der kommer folk ind og ud. Han har visiteret mig flere gange før, på samme ydmygende måde, sagde vidnet, der "er blevet visiteret 50 gange,” men aldrig på samme måde af andre.

- Jeg lagde mærke til, at de andre politifolk var i chok over den måde, han behandlede mig på, sagde bandemedlemmet.

- Husk hans ansigt

De to sidste LTF-medlemmer fortalte efter tur, at det var dem, der sagde ting til den skæggede politimand. Ikke Shuaib Khan.

- Jeg siger, husk hans ansigt, husk hans ansigt. Men det er ikke trusler. Husk hans ansigt, det er ham med skægget. Det er bare for at provokere ham, lød det stort set enslydende fra det ene LTF-vidne.

- Han er åbenbart speciel, han kan godt lide at se os nøgne. Jeg siger, de skal huske ham. For når de ser ham, så skal de bare gå deres vej. Så undgår man at blive trukket ind i en opgang og lyst op bagi, sagde det andet LTF-vidne, der blev ført ind i retten af bevæbnet politi, da han også selv sidder fængslet.

- (Det andet LTF-vidne red.) har lige været inde. Han har sagt præcis det samme, som du siger lige nu. Er det noget I har aftalt?, ville anklageren vide.

- Nej, jeg vidste ikke, at han ville være her, sagde det sidste LTF-vidne.

Shuaib Khan fulgte selv opmærksomt med i de tre LTF-medlemmers forklaringer. Med smil og nik, da de satte sig på vidnets plads i midten af retslokalet.

Under de fire politifolks forklaringer, sad han opmærksomt og tog noter.

Det forventes, der falder dom i sagen 9. oktober