Krimi

Bandeleder har opholdt sig ulovligt i Danmark

De nye oplysninger, tillægsanklagen, er ikke relevant, lyder det fra forsvareren.

Tungt bevæbnet politi og mere end 50 sortklædte medlemmer og tilhængere af bandegrupperingen Loyal to Familia, LTF, står tirsdag formiddag overfor hinanden foran Københavns Byret.

Her begynder retssagen mod den 30-årige bandeleder Shuaib Khan, der er tiltalt for trusler mod en politimand. Anklagemyndigheden kræver Shuaib Khan idømt fængsel og udvisning - selv nægter han sig skyldig.

- Det har væsentlig betydning, om han er medlem af LTF, og hvilken rolle han har i LTF - og også om de personer, han var sammen med, er medlemmer af LTF, siger anklager Henrik Bergqvist.

Opholdt sig i Danmark ulovligt

Desuden har anklagemyndigheden rejst en supplerende tiltale om, at Shuaib Khan har opholdt sig ulovligt i Danmark i fem år - en periode, hvor han var enten var fængslet eller prøveløsladt.

- Opholdstilladelsen udløb den 3. november 2010, og først den 18. september 2015 søgte tiltalte Udlændingestyrelsen om forlængelse af sin opholdstilladelse, siger anklager Henrik Bregqvist.

Mens det lyder fra Shuaib Khans forsvarer Michael Juul Eriksen, at tillægsanklagen ikke er relevant:

- Han har ikke haft mulighed for at søge ophold i denne periode og forholdet er forældet, siger Michael Juul Eriksen.

Desuden vil forsvareren redegøre for, at Shuaib Khan skal have søgt at bringe ansøgningen i orden - men at det trak ud, da han ikke kunne få de korrekte papirer fra Pakistan.

Shuaib khan er født i Danmark af pakistanske forældre og er ikke dansk statsborger.