Krimi

To personer anholdt i sag om terror

Københavns Politi og PET har anholdt og sigtet en 28-årig mand og en 29-årig kvinde for medvirken til forsøg på terrorisme i udlandet.

Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste har i dag efter længere tids efterforskning gennemført en anholdelses- og ransagningsaktion, hvor to personer er anholdt og sigtet for medvirken til forsøg på terrorisme.

Der er tale om en 28-årig mand og en 29-årig kvinde af anden etnisk oprindelse end dansk.

Sagen handler om indkøb og fragt af genstande fra Danmark til IS i Syrien/Irak som skulle anvendes til kamphandlinger.

- PET og vi har i dag foretaget en vellykket politiaktion med to anholdte og flere ransagninger i Storkøbenhavn. Aktionen er gennemført i et tæt samarbejde, og sagen er nu overdraget fra PET til Københavns Politi, hvor de anholdte befinder sig. Der vil blive afholdt grundlovsforhør i morgen, hvor anklagemyndigheden vil begære lukkede døre, oplyser chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov.

Operativ chef i PET, Flemming Drejer pointerer:

- Det er vigtigt i denne sag at understrege, at de afdækkede kriminelle aktiviteter alene vurderes at have haft til formål at støtte gruppen, der kalder sig Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Stor aktion i Brøndby

Anholdelserne af de to personer er sket ved en stor politiaktion i Hallingparken i Brøndby Strand, erfarer TV 2.

Her blev opgange i boligområdet Hallingparken afspærret og ransaget og politiet var massivt til stede. Flere politibiler, teknikervogne og bombehunde blev sendt til området.

Claus Buhr, fungerende pressechef hos Københavns Politi, siger til TV 2, at de to anholdte sigtes for at fragte genstande ud af Danmark til en lokation i enten Syrien eller Irak.

Politiet vil ikke oplyse yderligere om, hvilke genstande, der er tale om.

De anholdte sigtes efter straffelovens paragraf 114 - terrorparagraffen. Denne omhandler blandt andet fragt af våben eller eksplosivstoffer.

Opdateres.