Krimi

42-årig stukket af - bortførte børn og lod sig skille over telefonen

En 42-årig mand er stukket af til Libanon med to børn på 9 og 14 år. Politiet efterlyser nu manden internationalt.

Politiet vil have udstedt en international arrestordre på en dansk statsborger, der er rejst til Libanon med to børn, som moderen har forældremyndigheden over.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Den libanesiskfødte 42-årig ægtemand og far til fire rejste i februar sidste år til Libanon med de to yngste børn for ikke at vende tilbage igen.

Han var taget af sted til Libanon med de to yngste i børneflokken efter aftale med moderen, og det var meningen, at hun skulle slutte sig til dem med de to øvrige børn på et senere tidspunkt. Dagen efter sin ankomst til Libanon ringede han imidlertid hjem til hustruen i Helsingør og fortalte, at han ville skilles, refererer Helsingør Dagblad fra grundlovsforhøret.

Skilt over telefonen

I løbet af de kommende måneder bestod den eneste kontakt mellem moderen og børnene af korte telefonsamtaler, og det lykkedes hende ikke at finde ud af, hvor faderen og børnene befandt sig. Den 24. juni 2016 ringede manden, som er dansk statsborger, igen til hende og hævdede, at de nu var lovformeligt skilt fordi han tre gange i telefonen på arabisk havde sagt til hende, at han vil skilles. Dermed var skilsmissen fuldbyrdet, lød det fra manden.

Siden har hustruen intet hørt fra ham eller de to børn på 9 og 14 år. Kvinden gik kort efter 'skilsmissen' til myndighederne, og senere fik hun forældremyndigheden over de to forsvundne børn.

Tirsdag eftermiddag begærede Nordsjællands Politi den 42-årige mand varetægtsfængslet in absentia i fire uger, så politiet får tid og mulighed for at sende en international arrestordre ud på ham. 

Senere på dagen besluttede Retten i Helsingør at efterlyse manden internationalt. Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.