Svenske specialhunde har markeret flere steder i eftersĂžgning af Kim Wall

KÞbenhavns Politi har ved hjÊlp af svenske hunde og tekniske opmÄlinger fundet flere steder i Øresund, hvor de manglende dele af Kim Wall kan ligge.

Drabschef Jens MĂžller hĂ„ber stadig at finde resten af 30-Ă„rige Kim Wall, der dĂžde ombord pĂ„ ubĂ„den Nautilus den 10. august. Kun hendes overkrop, der var skilt fra arme, ben og hoved, er fundet pĂ„ sydvestsiden af Amager den 21. august.

- Vi dykkede senest i lĂžrdags og planlĂŠgger stadig at gennemfĂžre nye dykninger, siger drabschefen fra KĂžbenhavns Politi.

Men selvom overkroppen kan vÊre skyllet i land langt fra det sted, hvor Peter Madsen ifÞlge politiets sigtelse smed hende overbord med metal fastgjort til kroppen, sÄ den ikke ville stige op til overfladen, mener Jens MÞller alligevel ikke, at dykkerne arbejder i blinde.

Selvom overkroppen steg op - og selvom strĂžm og vind kan have flyttet den langt fra udgangspunktet.

Hunde har markeret flere steder

KÞbenhavns Politi har nemlig kunnet genskabe hele den rute, ubÄden sejlede pÄ sin sidste tur - hvorefter specialtrÊnede hunde fra Sverige er blevet sejlet pÄ kryds og tvÊrs af ruten i smÄ bÄde, hvor de har kunnet sidde pÄ en lille platform i spidsen af fartÞjet og snuse til luften, der bevÊger sig henover vandet.

Der er tale om hunde, der er trÊnet i at genkende molekyler fra dÞde mennesker i vandet - helt ned til en dybde pÄ mindst 30 meter.

- Hundene har markeret flere steder, og det er de steder, hvor vi planlĂŠgger dykningerne, siger Jens MĂžller.

Imidlertid kan strĂžm, temperaturlag i vandet og vindforhold have indflydelse pĂ„, hvor fĂŠrten stiger op til havoverfladen - hvorfor det heller ikke er givet med sikkerhed, hvor pĂ„ havbunden udgangspunktet for hundenes markeringer befinder sig.

Flere tekniske beviser

Samtidig fortsÊtter politiets efterforskning ad flere andre spor - blandt andet fik politiet den 5. september rettens ord for, at efterforskerne mÄ gennemgÄ Peter Madsens computer og virtuelle harddisk - ligesom en lang rÊkke andre tekniske undersÞgelser er sat i gang.

- Vi har fÄet mundtlige svar pÄ en del af prÞverne, men langt fra pÄ alle. Vi venter stadig pÄ rapporterne, og jeg kan ikke sige mere pÄ nuvÊrende tidspunkt, siger Jens MÞller.

Samtidig kunne politiet ved den seneste optĂŠlling inden weekenden konstatere, at i alt 828 personer har kontaktet politiet med oplysninger, der kan vĂŠre interessante for sagen.

- Men er der stadig personer derude, som mĂ„ske ved noget og tĂŠnker 'skal-skal ikke' i forhold til at henvende sig, sĂ„ skal de. SĂ„ skal vi nok vurdere det og give et praj om, hvorvidt vi kan bruge oplysningerne, siger Jens MĂžller.

Peter Madsen er indtil videre varetĂŠgtsfĂŠngslet frem til den 3. oktober sigtet for drab og usĂžmmelig omgang med lig. Han nĂŠgter sig skyldig.

Selvom han fĂžrst modsatte sig en mentalundersĂžgelse, har han nu indvilliget i, at han vil lade sig undersĂžge uden tvangsindlĂŠggelse.