Ubådssagen

Svenske specialhunde har markeret flere steder i eftersøgning af Kim Wall

Københavns Politi har ved hjælp af svenske hunde og tekniske opmålinger fundet flere steder i Øresund, hvor de manglende dele af Kim Wall kan ligge.

Drabschef Jens Møller håber stadig at finde resten af 30-årige Kim Wall, der døde ombord på ubåden Nautilus den 10. august. Kun hendes overkrop, der var skilt fra arme, ben og hoved, er fundet på sydvestsiden af Amager den 21. august.

- Vi dykkede senest i lørdags og planlægger stadig at gennemføre nye dykninger, siger drabschefen fra Københavns Politi.

Men selvom overkroppen kan være skyllet i land langt fra det sted, hvor Peter Madsen ifølge politiets sigtelse smed hende overbord med metal fastgjort til kroppen, så den ikke ville stige op til overfladen, mener Jens Møller alligevel ikke, at dykkerne arbejder i blinde.

Selvom overkroppen steg op - og selvom strøm og vind kan have flyttet den langt fra udgangspunktet.

Hunde har markeret flere steder

Københavns Politi har nemlig kunnet genskabe hele den rute, ubåden sejlede på sin sidste tur - hvorefter specialtrænede hunde fra Sverige er blevet sejlet på kryds og tværs af ruten i små både, hvor de har kunnet sidde på en lille platform i spidsen af fartøjet og snuse til luften, der bevæger sig henover vandet.

Der er tale om hunde, der er trænet i at genkende molekyler fra døde mennesker i vandet - helt ned til en dybde på mindst 30 meter.

- Hundene har markeret flere steder, og det er de steder, hvor vi planlægger dykningerne, siger Jens Møller.

Imidlertid kan strøm, temperaturlag i vandet og vindforhold have indflydelse på, hvor færten stiger op til havoverfladen - hvorfor det heller ikke er givet med sikkerhed, hvor på havbunden udgangspunktet for hundenes markeringer befinder sig.

Flere tekniske beviser

Samtidig fortsætter politiets efterforskning ad flere andre spor - blandt andet fik politiet den 5. september rettens ord for, at efterforskerne må gennemgå Peter Madsens computer og virtuelle harddisk - ligesom en lang række andre tekniske undersøgelser er sat i gang.

- Vi har fået mundtlige svar på en del af prøverne, men langt fra på alle. Vi venter stadig på rapporterne, og jeg kan ikke sige mere på nuværende tidspunkt, siger Jens Møller.

Samtidig kunne politiet ved den seneste optælling inden weekenden konstatere, at i alt 828 personer har kontaktet politiet med oplysninger, der kan være interessante for sagen.

- Men er der stadig personer derude, som måske ved noget og tænker 'skal-skal ikke' i forhold til at henvende sig, så skal de. Så skal vi nok vurdere det og give et praj om, hvorvidt vi kan bruge oplysningerne, siger Jens Møller.

Peter Madsen er indtil videre varetægtsfængslet frem til den 3. oktober sigtet for drab og usømmelig omgang med lig. Han nægter sig skyldig.

Selvom han først modsatte sig en mentalundersøgelse, har han nu indvilliget i, at han vil lade sig undersøge uden tvangsindlæggelse.