Krimi

Jysk familie fangede bulgarske tricktyve for politiet

Familien var på sommerferie på Hillerød Camping, da to bulgarske kvinder var på tyvetogt.

En familie på fire samt datterens kæreste, alle fra Hobro, blev helte i Hillerød, da to bulgarske tricktyve var på spil i byen.

Ifølge Lokalavisen.dk hjalp de fem politiet med at lede efter de to tricktyve, som netop havde stjålet en taske fra en kvinde. En butiksvagt havde vist familien et billede af de to gerningskvinder på sin mobiltelefon.

- Vi bestemte os for at gå mod stationen i håb om, at de to kvinder var på vej mod S-toget. Min datter var ivrig efter at løbe i forvejen, og pludselig råbte hun tilbage til os, at hun kunne se to kvinder, som til forveksling lignede de to tyve. Så fik vi fart på. Det lykkedes os at få indhentet dem i et lyskryds, og der slog vi en ring rundt om dem, fortæller et af familiemedlemmerne, Karsten Stenholt, til Lokalavisen.dk.

Holdt tyvene i skak

Familien alarmerede politiet, holdt de to kvinder i skak indtil politiet kom. Efter politiet var kørt væk med de to kvinder, ledte familien efter den stjålne taske, og det lykkedes at finde den på Banestien i Hillerød. Nu har familien fået en dusør af politiet.

- I var ekstraordinært opmærksomme og handlede langt ud over, hvad man kan forvente og på helt eget initiativ. Jeres observationer var af helt afgørende betydning for sagens opklaring, sagde politidirektør Jens-Christian Bülow til den nordjyske familie, da dusøren blev overrakt..

De to tricktyve er fra Bulgarien, og fik ifølge Jens-Christian Bülow en bødestraf for tyveri.