Krimi

Familie til afdød betjent efter dom: - Intet er hårdt nok til ham - han var så afstumpet

Jesper Juls forældre og kæreste var mødt op ved retten for at følge sagen. De fortæller, at de er tilfredse med dommen.

Den 27-årige Mikkel Starsø Renard er fredag idømt forvaring ved Retten i Glostrup for drabet på politibetjenten Jesper Jul.

Han skød i december sidste år den 43-årige hundefører i hovedet ved politigården i Albertslund.

Jesper Juls forældre og kæreste var mødt op ved Retten i Glostrup for at følge sagen. Familien fortæller til TV 2, at de er tilfredse med dommen.

- Jeg var med det samme helt sikker på, at jeg blev nødt til at være en del af det her i dag for at kunne sætte et punktum og komme videre på en eller anden måde, siger Zandra Schumann, der er den afdødes kæreste.

- Han tror jo bare, at han har skudt en politibetjent, men han har taget så meget fra så mange mennesker, og vi får det ikke tilbage, uanset hvilken dom han får. Og der er ikke nogen dom, der er hård nok til ham, siger hun.

Havde overvejet konfliktmægling

Hun fortæller, at hun havde overvejet konfliktmægling med den nu dømte Mikkel Starsø Renard. Et ønske hun ikke har mere.

- Jeg havde en forestilling om, at jeg skulle ind og møde et menneske, hvor jeg kunne sidde og fortælle ham, hvad han har taget, og spørge ham, hvorfor og hvilke tanker han havde gjort sig. Men da jeg så ham, og da jeg hørte ham udtale sig, så havde jeg ikke længere det behov overhovedet. Det faldt fuldstændig til jorden, siger hun.

- Jeg ved ikke, om jeg må sige det her, men jeg anser ham for at være et form for dyr. Han virkede så primitiv. Han virkede så afstumpet, både på den måde han gik på, den måde han så ud på, og den måde han talte på, så jeg har ikke det behov overhovedet, siger Zandra Schumann.

Jesper Juls far om dommen: Det eneste rigtige

Jesper Juls forældre var også mødt op i Retten i Glostrup fredag for at overvære dagens retsmøde. Jesper Juls far, Villy Jul Pedersen, fortæller, at han er tilfreds med dommen.

- Dommen er helt i overensstemmelse med, hvad vi havde snakket om. At det måtte være det eneste rigtige at beskytte samfundet fra den slags personer, siger han.

Har anket dommen

Retten lagde med retsformandens ord vægt på, at Mikkel Starsø Renard begik en "kynisk likvidering af en tilfældig person" udelukkende, fordi han var politibetjent.

I en mentalundersøgelse, som anklager Dorthe Vejsig læste op i retten, er den dømte blevet vurderet til at være "kronisk til fare for andres liv og legeme".

Det er begrundelsen for forvaringsdommen, lyder det i retten. 

Den dømte ankede sagen til Østre Landsret.